Kadın cinayetinde örnek karar

İstanbul Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, televizyon programında evlendiği eşini henüz 3 aylık evliyken öldüren Rıfat Günaydın’ı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığa, ‘haksız tahrik’ indirimi ise uygulamadı.

Kadın cinayetinde örnek karar

Çift arasında, Selime Günaydın’ın 10 yaşındaki oğlunun yanlarında kalmasıyla ilgili tartışma çıktı. Yaşanan son tartışmada Rıfat Günaydın, ekmek bıçağıyla karısını altı yerinden bıçaklayıp öldürdü. Zanlı polise teslim oldu. Sanık, haksız tahrik nedeniyle cezada indirim istedi. Ancak dün hükmü açıklayan Bakırköy 4.Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı ağırlaştırılımış müebbet hapis ile cezalandırdı.

TEPKİ ÇEKİYORDU

Kadın cinayetlerinde, “haksız tahrik” ve “iyi hal” gibi nedenlerle son dönemde katillere yapılan ceza indirimleri tepki çekiyordu. Özgecan Aslan cinayetinde üç sanığa da en ağır cezanın verilmesi ise kadın hakları örgütleri tarafından alkışlanmıştı. Aslan ailesinin avukatı Efkan Bolaç da, “Bu ceza örnek olur diye düşünüyoruz” demişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X