Kadın değişirse toplum değişir

Yeşim Tekstil’in Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği ‘Kelebeğin Dünyası’ projesi için paylaşım toplantısı düzenlendi. Yeşim Tekstil CEO’su Şenol şankaya ”Kadın değişirse, toplum değişir” dedi.

Kadın değişirse toplum değişir

Türkiye’de tek çatı altında en fazla kadın çalışan istihdam eden şirketlerden biri olan Yeşim Tekstil’in Kadın ve Çocuk Kulübü ile Uludağ Soroptimist Kulübü, Yeşimli kadın çalışanların ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bursa Öğrenim Birimi’ne çocuğunu götüren annelerin belirli konularda farkındalığını arttırmak amacıyla, 2013 yılından bu yana ‘Kelebeğin Dünyası’ projesini sürdürüyor. 

Proje, Yeşim Tekstil bünyesinde çalışan tüm kadın personel ve TEGV’li anneler için sağlık, hukuk ve aile/kişisel gelişim konularında farkındalık yaratılmasını amaçlıyor. Kelebeğin Dünyası projesi’nin 2015 yılında Avrupa Uluslararası Soroptimist Eylem Fonu’ndan aldığı 5 bin Euro’luk hibenin ardından verdiği taahhütü yerine getirmek için şimdiye kadar yapılan çalışmaların anlatıldığı bir paylaşım toplantısı düzenlendi.  Podyum Davet’te gerçekleşen toplantıya projeden yararlanan kadınların yanı sıra, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

BİR DÖNÜM NOKTASI

Kelebeğin Dünyası projesi kapsamında gerçekleşen eğitimlerin afişlerinden oluşan sergiyle başlayan program, Kelebeğin Dünyası tanıtım videosunun gösterimi, projeden faydalanan kadınların görüşleri ve proje paydaşlarının konuşmaları ile devam etti. Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, ”Kelebeğin Dünyası Yeşim Tekstil’de başladığı yolculuğuna Bursalı kadınlara da umut olacak şekilde başka bir mecrada devam ediyor” dedi. Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar ise, ”Yeşim Tekstil ile birlikte tam bir kadın dayanışması sergilediğimiz bu proje, kulübümüz için bir dönüm noktası oldu” diye konuştu.

MEMNUNİYETİ GÖRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Plan ve Proje Bölümü Müdürü Didem Bilgin Kestek, projenin fark yarattığını bizzat gördüğünü ve çok etkilendiğini belirterek, ”Çocuklarını eğitimler için birimimize getiren anneler, birimden ayrılmıyor ve ayrı bir heyecan yaşıyorlardı. Bir anne yanıma gelerek, ‘Bugün hangi konuda bilgi alacağız’ diye sorduğunda gözlerdeki memnuniyeti görmemek mümkün değildi. O günden bugüne 19 farklı konuşmacı 70 annemize ‘Kişisel Gelişim, Haklar, Aile ve Sağlık’ konularında toplam 57 saatlik eğitim verdi. Her birinize tek tek teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı İlke Erol, ”Toplumsal konularda sivil toplum ve özel sektör işbirliğine de önemli bir örnek olan etkin projeyi yürüten Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü yetkilileri ile Uludağ Soroptimist Kulübü’müzün Başkan ve tüm üyelerine teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum” dedi. Program, Neriman Bale Okulu’nun bale gösterisinin ardından gerçekleşen kokteyl ile son buldu.

YEŞİM’DE ÇALIŞANLARIN YARISINDAN FAZLASI KADIN

Acil bir toplantı için yurt dışında olduğundan dolayı paylaşım toplantısına katılamayan Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, sunucu Şeyda Gümüş aracılığıyla seslendi. Yeşim Tekstil’de çalışanların yüzde 52’inden fazlasını kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Şankaya, şöyle devam etti: ”28 yıldır bünyemizdeki kreşimizle, kadın çalışanlarımız için yıllardır yaptığımız çalışmalarla hep kadınlarımızın toplumda ve iş hayatında daha iyi noktalarda olmasına destek olduk. Son üç yıldır yürüttüğümüz Kelebeğin Dünyası projesi ile de tüm bu çalışmalarımızı daha da yaygınlaştırma fırsatı bulduk. Sözlerimi projemizin sloganı olan ‘Kadın değişirse, toplum değişir’ diyerek bitiriyor ve tüm iş dünyasını kadının toplumda ve iş dünyasında güçlenmesi için çalışmalar yapmaya davet ediyorum. Unutmayalım kadınlarımız ne kadar iş hayatının içinde olursa ekonomimiz de o kadar kalkınır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X