Kadın derneklerine Valilik desteği

Valilik tarafından Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu üyesi derneklere üretimde kullanacakları 105 parça malzeme verildi.

Kadın derneklerine Valilik desteği

Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu üyesi 20 derneğe, Valilik tarafından, karıştırma robotu, pişirme sacı, salça makinesi, bulaşık makinesi, sabun kalıbı ve sabun kaynatma kazanı, hamur yoğurma makinesi , lokma makinesi, meyve sebze toplama ve bekletme tankı, buhar kazanlı ütü gibi ürünlerden oluşan 105 parça malzeme verildi.

Törende konuşan Vali Karaloğlu, üreterek  aile ve köy ekonomilerine katkı sağlayan kadın derneklerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Bizim kültürümüzde, inancımızda kadının yeri her zaman ayrı tutulmuştur,  daima erkekten bir adım önde yer almıştır. Çünkü kadının eli şifadır, berekettir. Bugün kadınlarımız ellerini hayatın her alanına dokundurmak zorundalar. Siz dokunursanız, demokrasimiz, ekonomimiz, sosyal hayatımız, her şeyimiz güzel olur. Onun için lütfen hanımefendiler hayatın her alanına elinizi dokundurmaya devam edin” dedi.

BURSA ÖRNEK OLUYOR

Türkiye’nin hiç bir şehrinde  bu sayıda üreten kadın derneği olmadığını dile getiren Karaloğlu, şöyle devam etti:

“Yeni yeni Bursa’yı örnek alarak, Bursa’yı inceleyerek, buradaki projelere bakarak diğer illerde bunu geliştirmeye çalışıyor. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bursa bir örnek, bir lider şehir. O zaman bizim de lider şehire yakışır işler yapmamız lazım. Az önce stantlarınızı gezerken beni son derece mutlu eden şeyler gördüm. Her derneğin kendi etiketi, kendi rengi ile yapmış olduğu ambalajlar ve özgün imalatlar beni son derece mutlu etti.  

Bütün derneklerimizi ve derneklerimize emek veren kadınlarımızı kutluyorum. Biz kadın derneklerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz. İnşaallah bu federasyon üzerinden derneklerimizin ürettikleri malların kalite standardı yükselecek. Şehrin yoğun noktalarında satış noktalarını oluşturduğumuz  zaman bu işin çok daha ileri seviyelere çıkacağını biliyorum.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X