Kadın din öğretmeni: ‘Size tecavüz mübah’

Tokat’taki Halil Rıfat Paşa Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencilerinin seçmeli Kuranı Kerim dersine giren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni L.Y.İ., sınıfta konuştuğu için azarladığı kız öğrencilere, ‘Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mübah, kö

Kadın din öğretmeni: ‘Size tecavüz mübah’

Ardından, Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan için kentte düzenlenen eyleme katılan öğrencilere dönen kadın öğretmen L.Y.İ., iddiaya göre, ‘Siz koşarak eyleme gittiniz. O toprağın altında, Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan gibi olursunuz’ ifadelerini kullandı. 

Öğrencilerin olayı anlattığı veliler şikayetçi olunca panikleyen okul müdürü Mahmut Demirbağ, ‘Biz olayı velilerimizle kendi aramızda konuştuk, öğretmen kendilerinden özür diledi’ dedi. 

Müdürün açıklamalarından tatmin olmayan velilerden Fadime G. savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Veli, ’13 yaşındaki çocuğun başı açık diye böyle hakaret ediliyor, üstelik seçmeli Kuranı Kerim dersinde. Bu öğretmen bu okulda benim çocuğuma ders veremez’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X