Kadın esnaf sayısı artıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de kadın esnaf ve sanatkar sayısının geçen yıl eylülden bu yana 14 bin 437 arttığını ifade etti.

Kadın esnaf sayısı artıyor

Palandöken, yazılı açıklamasında, eylül itibarıyla Türkiye genelinde esnaf ve sanatkar sayısının 1 milyon 694 bin 975, iş yeri sayısının ise 1 milyon 823 bin 678 olduğunu hatırlattı. Eylül 2017’de sicile kayıtlı esnaf ve sanatkar sayısı bakımından ilk sırayı sırayı 190 bin 727 ile İstanbul’un aldığını belirten Palandöken, en fazla tescili yapılan meslek kolunda ise ilk sırada bin 452 ile büfeler, bakkallar ve marketlerde yapılan ticaretin olduğunu söyledi. Türkiye’de kadın esnaf ve sanatkarlar sayısında da artış olduğunu vurgulayan Palandöken, ‘’Kadın esnaf sayısında geçtiğimiz ağustostan bu yana bin 663 artış olurken, geçen yıl eylülden bu yana 14 bin 437 artış gerçekleşti. Eylül sonu itibarıyla mevcut 262 bin 768 kadın esnaf ve sanatkarın tüm esnaf sayısına oranı 15,5 oldu. Geçen yılın aynı ayında bu oran 14,92’ydi. Kadın esnaf ve sanatkar sayımızın her geçen gün artacağı inancındayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X