‘Kadın’ filmine Bursa damgası

Yönetmen Gülten Taranç, kadın cinayetlerini konu edinen bir hikayeyle sinemaseverlerle buluşacak. Filmin başrol oyuncusunun kostümlerini ise Bursalı iki modacı hazırlayacak.

‘Kadın’ filmine Bursa damgası

BÜLENT BEYSİR

FİLM BİTİRME TEZİ OLACAK

Sinema yolculuğuna altı yıl önce kısa film çekerek başlayan Gülten Taranç, ilk uzun metrajlı filmi ‘Yağmurlarda Yıkansam’ın hazırlıklarını sürdürüyor. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde sinema televizyon bölümü yüksek lisans öğrencisi olan Taranç, bu projeyi bitirme tezi olarak sunacak. Bu aşamada önceki gün Bursa’ya gelen başrol oyuncusu Yeliz Tozan ise filmin kostümlerini hazırlayan Bursalı modacılar Seda Özkan ve Ayşegül Başparmak’la buluşup detayları görüştü.

KIYAFETLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE

Kebapçı Tamer’de gerçekleşen buluşmada konuşan Yeliz Tozan, hikayesi Gülten Taranç ve Çağla Canbaz’a ait olan filmin ‘kadın cinayeti’ üzerinden başlayıp, ‘öldürülen kadın’ı değil ‘arkasında kalan hayat’ı göstereceğini söyledi. Bursa’da modacılarla filmde giyeceği kostümlerin provasını yaptıklarını da belirten Tozan, ‘Alınan kararla filmin gelirinin bir kısmı kadın derneklerine bağışlanacak, kullanılan kostümler de ihtiyaç sahiplerine verilecek’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X