‘Kadın girişimciler desteklere kolaylıkla ulaşabilmeli’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Nurcan Özdemir, kadın girişimcileri cesaretlendiren adımların Türkiye’yi 2023 hedeflerine yaklaştıracağını belirterek, “Kadın girişimciler

‘Kadın girişimciler desteklere kolaylıkla ulaşabilmeli’

TOBB Bursa KGK Üyeleri, yeni dönemdeki ilk toplantısını BTSO Merkez Binası’nda gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Nurcan Özdemir, Türkiye’de kadının tarih boyunca ekonomik hayatın içerisinde olduğunu ifade etti. Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı hedeflediğini işaret eden Özdemir, “Toplumsal eşitliği hayatın her alanına yayabilirsek, arzu ettiğimiz sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümü de sağlayabiliriz. Kentimizin ve ülkemizin büyük hedeflerini gerçekleştirilmesinde en önemli aktör kadınlarımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

Özdemir, son dönemde uygulanan teşvik politikalarının kadın girişimcileri cesaretlendirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu anlamda kadın girişimcilerimizi cesaretlendiren adımlar, 2023 yılı hedeflerini de uzak hedefler olmaktan çıkacaktır. Kadın girişimci sayımızın son 5 yılda yüzde 40’tan fazla artış göstermesi de bu yolda atılan adımların ne kadar isabetli olduğunu ortaya koymaktadır. Bizler de hem kendi işimizi kurarak hem de girişimci adayı kadınlarımıza rol model olarak önemli bir sorumluluk üstlendik.”

Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi Bursa’da kadın girişimciler olarak finansmana erişimin kolaylaştırılmasını istediklerini söyleyen Özdemir, “Bu durum bizlerin ülke kalkınmasına olan katkımızı daha da artıracaktır” dedi.

Toplantıda ayrıca Avrupa İmar Kalkınma Bankası ile KOSGEB yetkilileri, kadın girişimcilere dönük desteklerle ilgili bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Özdemir, her iki kurumun yetkililerine çiçek verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X