Kadın girişimcilerin sayısı arttırılmalı

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun İnegöl’de düzenlediği aylık toplantısında konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin zenginleşmesi ve işsizlik sorununu çözmesi için, girişimcilerin her alanda desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kadın girişimcilerin sayısı arttırılmalı

SADULLAH ORGAN

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) üyeleri, aylık olağan toplantısını İnegöl’de yaptı. Toplantıda konuşan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin her yıl 1 milyon kişiye iş bulması gerektiğini vurguladı. Anıl, 10 yıl sonra sayının 1,5 milyona çıkacağını ve bu kadar insana devlet eliyle iş bulmanın imkânsız olduğunu söyledi. 

Kalkınmış ülkelerde ayrım yapmaksızın herkesin çalıştığını ifade eden Anıl, “Bizde çocuklar, kadınlar, yaşlılar çalışmaz. Seksen milyonun yükünü on milyon yüklenir. Böyle kalkınamayız. Kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmalı, el birliğiyle daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.

BAŞARINIZI ANLATIN

Türkiye’nin zenginleşmesi ve iş olanaklarının artması için girişimci sayısının artırılması gerektiğine vurgu yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, kadınların ve gençlerin hedeflerini sürekli büyük tutması gerektiğini, hedef koymadan amaca ulaşılmayacağını da söyledi. 

Türkiye’de yüzde 8 olan kadın girişimci sayısının İnegöl’de yüzde 10’a yaklaştığını kaydeden Anıl, “Girişimci kadınlarımız, kendi başarı hikâyelerini paylaşmalıdır. Sizler nasıl başardığınızı anlatın. Sizin hikâyeniz başkalarına ilham olsun” dedi.

Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir de kentteki kadın girişimcilere rehberlik yaptıklarını ve kadın girişimcisi sayısını arttırmaya dönük çalışmalarda başarılı bir ivme içinde olduklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X