Kadın girişimcinin başarı hikayesi

Yıldırım Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarını tamamlayarak işletme sahibi olan kadın girişimci Elif Gül’ün ilk müşterisi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali oldu.

Kadın girişimcinin başarı hikayesi

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), önemli bir başarı öyküsüne ev sahipliği yaptı. YIL-MEK bünyesindeki hediyelik eşya, ahşap yakma ve boyama kurslarını tamamlayan Elif Gül, hobi olarak başladığı kursların sonunda işletme sahibi olarak büyük bir kadın girişimcilik örneğine imza attı.

​Erikli Mahallesi’nde Yıldırımlılara hizmet verecek ‘Elif Hediyelik Eşya Dekoratif Hobi Market’, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin katılımıyla ekonomik yaşama ‘merhaba’ dedi. Elif Gül’ün gerçekleştirdiği girişimciliğin, YIL-MEK’te ulaşılmak istenen kadınların meslek sahibi olarak ev ekonomisine katkıda bulunmasına en büyük örnek olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Açılan her bir işyeri, istihdamın, ekonomik kalkınmanın ve refahın müjdecisidir. Elif hanımın azmi, başarısı ve girişimciliği, açılışını gerçekleştirdiğimiz ekmek kapısına daha büyük bir anlam katıyor. Kadınlarımızın kendi ayakları üstünde durabileceğinin, evine ekmek götürebileceğinin ve ekonomiye katma değer sağlayabileceğinin göstergesi olan bu cesur girişim, tüm kadınlarımıza örnek olması gereken önemli bir atılım” dedi.

EDEBALİ’YE ÖZEL TEŞEKKÜR

Kadınların ve özellikle annelerin YIL-MEK’te kendilerini geliştirerek yeni başarı hikayelerine imza atabileceğini belirten Elif Gül, “YIL-MEK’teki bilgi ve deneyimlerle kendimi keşfederek el becerim olduğunu gördüm. Çevremde ve kurslarda gördüğüm çok becerikli ve hayal gücü yüksek hanımları var. Onların da kurslar yardımı ile kendilerine istihdam sağlayacağına inanıyorum. Başta başkanımız İsmail Hakkı Edebali olmak üzere, YIL-MEK’in uzman eğitimcilerine ve bu süreçte destek olarak cesaretlendiren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X