Kadın girişimciye büyük fırsat

Kendi işini kurmak isteyen girişimci kadınlar için yeni bir proje başlıyor. Bu kapsamda seçilen 150 kadına girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra mentörlük desteği sağlanacak. İş planı başarılı olan 30 kadın 2 bin dolarlık hibeyi almaya hak kazanacak.

Kadın girişimciye büyük fırsat

ASLIHAN AYDIN

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile yürütülen ”Kadınlar için Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş için Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında kadınlara girişimcilik eğitimi verilecek. Konuyla ilgili dün Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan ILO İstanbul Proje Ofisi Proje Saha Sorumlusu Kadir Uysal, kadın istihdamının öncelikli konularından biri olduğunu söyledi. Türkiye’de çalışma hayatında kadın istihdamının sağlam adımlar atılmadığı bir alan olduğuna dikkat çeken Uysal, “Projemizin bir kolu sadece girişimcilik eğitimi. Program kapsamında, İstanbul, Bursa, Ankara ve Konya illerinde 400 kadın girişimci adayına girişimcilik eğitimleri ve mentörlük destek hizmetleri verilecek” dedi.

150 BURSALI YARARLANACAK

Bu çerçevede Bursa’da 150 kadının eğitim programına dahil olmasının hedeflendiğini anlatan Uysal şöyle devam etti: ”Eğitimler, meslek hayatından uzak kalmış kadınları güçlendirecek. Temel girişimcilik eğitiminin yanı sıra finansal erişim, toplumsal cinsiyet eşitliği, yenilikçi teknolojilerin kullanımı gibi eğitimler de mevcut. Kendi alanlarında başarılı olan kadınlara da küçük bir hibe desteği sağlanacak. Projede amacımız bu eğitimi alan kişilerin uzun süre işi götürebilmeleri, istihdam yaratabilmeleri ve başarılı olmaları.”

BUİKAD YOL GÖSTERİCİ OLACAK

İŞKUR Bursa İl Müdürü Eren Türkmen, eskiye göre kadınların daha çok iş aradığını söyledi. Girişimcilik projelerinin yıllardır yapıldığını ancak bu projede mentörlük desteği de verileceğini ifade eden Türkmen, “Bu Türkiye’de çok fazla uygulanan bir şey değil, el yordamıyla yapılıyor. Mentörlük, bir girişimci aradığında, bir telefon kadar yakın olabilmek demek” diye konuştu. Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın da, projenin içinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, seçilen kadın girişimcilere gönüllü mentörlük desteği sağlayacaklarını anlattı.

30 KADINA 2 BİN DOLAR HİBE

İKADA Danışmanlık İş Geliştirme Uzmanı Rengin Günaydın, şubat ayında girişimcilik eğitimlerine başlamayı planladıklarını ifade etti. Toplam 6 grupta 150 kişiye eğitim verileceğini verileceğinin altını çizen Günaydın, “Ayrıca sonunda yarışma düzenlenecek ve iş planı başarılı bulunan 30 kadın, 2 bin dolar tutarında mikro hibelendirme ile ödüllendirilecek” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X