Kadın hâkimler fark yarattı

Bu hafta alınan 3 önemli mahkeme kararının altında kadın hakimlerin imzası var…

Kadın hâkimler fark yarattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açılan ‘ucube heykel’ davasında İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Zarife İlhan, Erdoğan’ın heykeltıraş Mehmet Aksoy’a 10 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

 

17-25 Aralık tapelerinde Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz’in telefonda sarf ettiği “Bu milletin a…. koyacağız” sözüne dava açan avukat Süleyman Sarıbaş ise İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Ayla Akdüzen tarafından haklı görüldü ve Cengiz 8 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu. 

İzmir’de ise 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Dilek Çeliktaş, polisin kent genelinde yapacağı arama iznini uzatma talebini “Anayasal hak ve özgürlüklerine aykırı olduğu” için reddetti.

2015 KARARLARI

Geçtiğimiz ocak ayında ise Sakarya’da otistik çocuğa dayak atılmasına ilişkin açılan davada hakim Neslihan Havva Karakayış Akça, kendi çocuğu da otistik olduğu için ‘duygusal davranabileceği’ gerekçesiyle duruşma öncesinde davadan çekilme kararı almıştı. 

Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davasıyla ilgili açıkladığı ‘hak ihlali yapıldığı’ yönündeki kararın ardından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 4 kadın hakimi, tüm sanıklara tahliye kararı vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X