‘Kadın istihdamı’nda pilot il olmak istiyoruz

Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü ve Birleşmiş Milletler (BM) Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı Dilek Cesur, Türkiye genelinde yapılan çalışmaları Bursa’ya getirerek, Bursa’yı kadın istihdamı konusunda pilot il yapmak istedik

‘Kadın istihdamı’nda pilot il olmak istiyoruz
AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) işbirliğinde ve Yeşim Tekstil koordinatörlüğünde oluşturulan ‘İş Dünyasında Kadının Güçlenmesi Platformu’ dün ilk toplantısını BUSİAD Evi’nde gerçekleştirdi.

Toplantının açılışında konuşan Dilek Cesur, hedeflerinin toplumsal cinsiyet eşitliğini iş hayatına dahil etmek ve uzun yıllardır bu konuda firmaların yaptığı çalışmalar arasında bir sinerji yaratmak olduğunu belirtti. Tüm firmaların bu konudaki çalışmalarını toplayarak bir yol haritası belirleyeceklerini ifade eden Cesur şunları kaydetti:

”İlk hedefimiz durum analizi yapıp aslında her firmada ne olduğunu diğer firmalara da gösterip bir öğrenme ortamında sinerji yaratmak. Biz Yeşim Tekstil olarak, aynı zamanda Global Compact Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Kadın Çalışma Grubu’nun da eş başkanlığını yapıyoruz. Türkiye genelinde holdinglerin, firmaların ve KOBİ’lerin katıldığı bir çalışma platformu kurduk. Amacımız, Bursa’da da böyle bir platform kurarak Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesiyle ilgili yapılan çalışmaları şehrimize taşımak ve Bursa’yı bu konuda pilot il olarak konumlandırmak. Bu Türkiye genelinde de ilk olacak. Tüm Türkiye’de yapılan çalışmalara bir referans olmuş olacak” dedi.

BURSA İÇİN UMUT VERİCİ

 
Bursa’nın kadın çalışanı yoğun olan bir il olduğunu hatırlatan Cesur, özellikle tekstil sektöründe kadın çalışanların ağırlıklı olduğunu dile getirdi.

Otomotiv sektöründe erkek egemen bir çalışan durumu olduğuna işaret eden Cesur, yaratılacak farkındalıkla ilerleyen aşamalarda bu noktada da değişimler olabileceğini ve şirketlerinyeni hedefler belirleyebileceğini kaydetti.

Dilek Cesur, ”Geçtiğimiz günlerde kapital dergisinin bir araştırması oldu. Kadın çalışanı fazla olan firmaları belirledi. İlk 100 firma arasında Bursa’da yaklaşık 10’a yakın firma var kadın çalışanı fazla olan. Dolayısıyla bu bizim için umut verici. Zaten hali hazırda tüm Türkiye’de yüzde 10’u Bursa’da. Mutlaka gideceğimiz yol var ama özellikle lider olan kuruluşların da heyecanını arkamıza aldığımız takdirde eminim ki bu sayıyı daha da artırmış olacağız” diye konuştu.

 
BURSA’NIN GÜCÜNÜ GÖSTERMİŞ OLURUZ
 
BUSİAD Başkanı Günal Baylan, konuyu fazlasıyla önemsediklerini belirterek, küresel düzeyde istihdamın ağırlığının erkeklerin üzerinde olduğu gerçeğinin iş dünyasındaki ayrımcılığı ön plana çıkardığını vurguladı.

BUİKAD Başkanı İpek Yalçın da, sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirebilmek için insan haklarına saygılı, farklılıkların avantajını iyi kullanabilen ve kadın erkek eşitliğine önem veren bir toplum olunması gerektiğini vurguladı.

Yalçın, ”Bu platformun çok başarılı olacağını düşünüyorum. Zaten TÜSİAD bunu Türkiye genelinde yapıyor. Bursa’da inşallah pilot il olarak seçilir biz de burada Bursa’nın gücünü bir kez daha göstermiş oluruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X