Kadın muhtarlar dayanışması

Bursa Kent Konseyi (BKK), Bursa`da ilk defa tüm kadın muhtarların biraraya geldiği toplantıyı düzenleyerek fikir alışverişinde bulundu.

Kadın muhtarlar dayanışması
BKK Kadın Meclisi, Bursa’daki 28 kadın muhtarı biraraya getirerek tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledi. Koza Salonu’ndaki buluşmaya, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, BKK personeli ve kadın muhtarlar katıldı.
 
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, kadının toplumda önemli bir yeri olduğunu, kadına fazlasıyla değer veren bir kurum olduklarını belirterek, Türkiye’de ilk defa kadın muhtarların buluşturulduğu toplantıyı da organize ettiklerine dikkat çekti. Kent konseyinin çok geniş yelpazede kurumsal katılımcılarına bulunduğunu anlatan Pala, “Bursa’daki 1057 muhtar da kent konseyinin doğal katılımcısıdır. Daha önceden tüm muhtarları toplayarak 100 temsilci belirlendi.
 
Muhtarlar, halkın birebir seçtiği yöneticilerdir. Bir de erkeklerin daha fazla ilgi gösterdiği alanda onları yenerek seçiliyorsunuz. Bu yüzden kadın muhtarlarımızı her zaman destekliyoruz” dedi.
BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıldönümünü büyük coşkuyla kutladıklarını hatırlatarak, Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarını sundu. Sarıbıyık, Karaman’daki maden kazasında akıbetleri bilinmeyen işçiler için dua ettiklerini belirtti.
Kent Konseyi tanıtım filminin gösteriminin ardından kadın muhtarlar tek tek söz olarak fikir ve düşüncelerini dile getirdi.
 
Bursa’da bulunan kadın muhtarlar;
 
Yıldırım’da Siteler Mh. Selma İncesu, 75. Yıl Mh. Figen Ermantaş, Ertuğrulgazi Mh. Ayten Sulü, Davutdede Mh. Hatice Çınar ve Mollaarap Mh. Elif Sebez. Osmangazi’de Kükürtlü Mh. Aynur Balkan, Muradiye Mh. Vakide Kuckaya, İstiklal Mh. Gülnaz Karadeniz, Kocanaip Mh. Leyla Şanlı Enki, Nalbantoğlu Mh. Gönül Kunter, İbrahimpaşa Mh. S. Mizyal Tunçman, Kuruçeşme Mh. Hatice Temel, Kavaklı Mh. Serap Özbay, Aktarhüssam Mh. Narin Selçuk, Altıparmak Mh. M. Rahsen Aslantaş ve Yenibağlar Mh. Hafize Deniz. Mudanya’da Halitpaşa Mh. Selma Yarar ve Ömerbey Mh. Songül Erdoğan. Yenişehir’de Ulucami Mh. Yurdanur Ülker. Gemlik’te Halitpaşa Mh. Selim Koçdemir ve Gencali Mh. Mürüvet Alan Günay. Nilüfer’de Konak Mh. Hale Çağan ve Cumhuriyet Mh. Dilek Tez. Mustafakemalpaşa’da Çördük Mh. Sebahat Kanlıoğlu. Orhangazi’de Paşapınar Mh. Nuran Dursun ve Örnekköy Mh. Esra Özcan. Büyükorhan’da Hacıahmetler Mh. Sevim Alkış.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X