Kadın seyisler Bursa’da yetişecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüğüne yapılacak başvurular 19 Eylül’de sona erecek.

Kadın seyisler Bursa’da yetişecek

Bursa’da ‘Kadın seyisler yetişiyor’ projesi ile kırsal alanda kadınların meslek edinmesi için başlatılan eğitimler için başvurular sürüyor. Eğitime katılmak isteyen kadınlar, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 19 Eylül’e kadar bireysel olarak başvuruda bulunacak. Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor’ projesi ‘Atlar Emin Ellerde’ sloganıyla ilk olarak Elazığ’da uygulandı ve 40 kadına 46 gün seyislik eğitimi verilerek başarılı bir şekilde tamamlandı.

40 KADIN LİSANS ALDI

Aralarında mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 40 kadın Türkiye’nin ilk lisanslı kadın seyisleri sertifikasına sahip oldu. 170 saat teorik 190 saat pratik olmak üzere toplamda 360 saatlik “At Yarışları Yönetmeliği Modüler Seyislik Eğitimi” verilen proje, kapsamı daha da geliştirilerek hipodromu olan İstanbul, Bursa, Adana, Kocaeli, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Ankara illerimizde de uygulanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X