Kadın tedarikçiler Türkiye’de buluşuyor

Kadın girişimcilere uluslararası pazarlarda yeni iş fırsatları yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ)’nün ortak kuruluşu Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) tarafından her yıl düzenlenen Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu

Kadın tedarikçiler Türkiye’de buluşuyor

Türkiye’nin yanı sıra aralarında Meksika, Çin, Nijerya, Fildişi Sahilleri ve Gana gibi ülkelerin bulunduğu 68 farklı ülkeden tekstil, bilişim teknolojileri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren 400 kadın tedarikçi katılacağı etkinlik 23-24 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’den 90 kadın girişimcinin hazır bulunacağı etkinlikte yaklaşık 10 milyon dolarlık bir iş hacmi hedefleniyor.

Etkinliğe çeşitli ülkelerden ticaret heyet ve yatırımcı heyetleri de katılacak ve özel sektör satın almacıları, kadın tedarikçiler ile karşılıklı iş fırsatlarını görüşecekler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, amaçlarının şirketlerin satın alma yaparken kadın tedarikçileri daha fazla tercih etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X