Kadına özel vagona tepki

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Şirketi Burulaş’ın, Bursaray istasyonlarında ‘bayan yolcularımıza öncelikli vagon’ uygulaması tepkileri de beraberinde getirdi. Bursa ile birlikte ülke kamuoyunda da gündem yaratan uygulamaya protestolar da birbiri a

Kadına özel vagona tepki

RABİA DENİZ-ÖMER BİLİK

Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Kültür Derneği, Bursa Kadın Kuruluşları Derneği, Bursa Öncü Kadınlar, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim- İş Sendikası, Memleket Sevdalıları Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Türkiye Gençlik Birlği, Türkiye Kuva-yi Milliye Derneği, Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyelerinin katıldığı protesto eyleminde, “Kadınları tacizden korumak adına ayrıştırıcı, tecrit edici, ayrı taşıtlarda ulaşım yapılmasını uygun bulmak yerine kadınlarla birlikte ulaşımın medeni ve güvenlik içinde yapılması temin edilmelidir. Bu zi,hniyetle gerçelten kadınların sorunu çözülemez. Bu anlayışın bir adım olduğunu görüyoruz ve buradan başlayarak kadınların her alanda toplumsal yaşamın dışına itileceğini biliyoruz” açıklaması yapıldı.

Mudanya’da “Bayanlara Öncelikli Vagon” Uygulamasına bir tepki de Mudanya’dan geldi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mudanya Şubesi Başkanlığı’nın düzenlediği tepki açıklamasına bazı siyasi parti temsilcileri, Kent Konseyi üyeleri ve ADD’den destek geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X