Kadına şiddete dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Bursa’da bisiklet sevdalıları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına karşı şiddete dikkat çekmek için pedal çevirdi.

Kadına şiddete dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Dünya Kadınlar Günü’nde bir araya gelen Bursa’daki bisiklet sevdalısı 500 kişi, Uludağ Üniversitesi’nden başlayarak Heykel meydanına kadar 25 kilometre boyunca kadına şiddete dikkat çekmek için pedal çevirdi. 

Heykel meydanında grup adına açıklama yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Elif Sayan, “Bugün Bursa’daki bisiklet grupları olan Uludağ Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, Yeşil Pedal Bisiklet Derneği, Yıldırım Bisiklet Grubu ve Bursa Acil Pedal Bisiklet Grubu olarak dünyadaki bütün kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Kadın olmaktan başka hiçbir suçu olmayan şiddet mağduru kadınların baskı ve ayrımcılığa karşı mücadele günüdür 8 Mart.” dedi.

 

Sayan şöyle devam etti: “İşte bu yüzden bugün dünyanın her yerinde kadınlar eşitlik, adalet, özgürlük ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştiriyor. Dünyada her 3 kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Türkiye’de 4 saatte 1 kadın tecavüze uğruyor ve erkek şiddetine maruz kalıyor. 2014 yılında 575 kadın erkek şiddetine maruz kaldı. 282 kadın taciz ve tecavüze uğradı. 257 kadın ise erkek şiddetiyle öldürüldü. 2015 yılının ilk 65 gününde ise yüreğimizi yakan, hunharca katledilen Özgecan Aslan ile birlikte toplam 55 kadın öldürüldü. Bugün Bursa’daki bütün bisikletçiler olarak çevirdiğimiz her pedalı başta tecavüz ve şiddet mağduru kadınlarımıza olmak üzere dünyadaki tüm kadınlara armağan ediyoruz.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X