Kadına şiddete ‘dur’ dediler

Sanat ve iş dünyasının 12 ünlü kadını, hemcinslerine yönelik şiddete dikkat çekmek için bir araya gelerek, İtalyan gazeteci Serena Dandini’nin kaleme aldığı ‘Ölümcül Yaralı’daki hayat hikayelerini okudu.

Kadına şiddete ‘dur’ dediler

TÜRKİYE’YE MESAJ VERDİLER

Aralarında Türkan Şoray, Serra Yılmaz, Hazal Kaya, Deniz Türkali, Nükhet Duru, Şevval Sam ve Zerrin Tekindor gibi isimlerin bulunduğu 12 ünlü, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen organizasyonda bir araya geldi. Etkinlikte İtalyan gazeteci Serena Dandini’nin, kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için kaleme aldığı hikayelerden oluşan ‘Ölümcül Yaralı’ (Ferite A Morte) adlı projede yer alan 12 kadının hikayesini okuyan ünlü isimler, tüm Türkiye’ye mesaj verdiler. 

ŞİDDET GÖRMEYEN KADIN YOK

Gecenin en ünlü isimlerinden olan Türkan Şoray, yıllarca filmlerle bu konuya dikkat çekmeye çalıştıklarını söyleyerek, ‘Her kadın mutlaka psikolojik de olsa fiziksel de olsa şiddete maruz kalmıştır’ dedi. Şevval Sam ise, ‘Aslında zulmün ve merhametin dini, dili, ırkı, cinsiyeti yok. Kadına yönelik şiddet, aslında bir insanlık ayıbı. Türkiye’de hatta artık dünyada da şiddete uğramayan kadın olduğunu düşünmüyorum. Hepimiz ucundan bile olsa nasibimizi aldık’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X