‘Kadına uzanan eller kırılsın’

AK Parti Bursa Kadın Kolları İl Kongresi’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Kadına uzanan eller kırılmalıdır. Kadın baş üstünde, el üstünde taşınmalıdır” dedi.

‘Kadına uzanan eller kırılsın’

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Bursa Kadın Kolları İl Kongresi’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı kadınlar büyük bir coşkuyla karşıladı.

Uzun süre ayakta alkışlanan Arınç yaptığı konuşmada, “AK Parti kurulduğundan bu yana Bursa’da hep başarılı sonuçlar aldık. Her zaman 10’un üzerinde milletvekili çıkardık. Belediyelerin de büyük çoğunluğunu kazandık. Bütün bu başarılar AK Parti teşkilatının ve Bursa halkının büyük başarısıdır. Her kademede çalışan herkese teşekkür ediyorum. Bütün bu başarıların içerisinde kadın kollarımız cefakar ve fedakarlıkları ile olmuştur. Bazen kucaklarındaki çocuklarıyla yorulmak nedir bilmediler ve ev ev dolaştı. Yıllardır siyasetteyim siyasete kadının ellerinin değmesini isteyenlerdenim” dedi.

Allah’ın kadına sevgi, şefkat, çalışma azmi ve zarafet verdiğini belirten Arınç, espri yapmaktan da geri kalmadı. Arınç, “Bizler yıllardır erkekler olarak toplantı düzenlerdik. Davetiyelere de kadınlara da yer ayrılmıştır diye not düşerdik. Ama kadın kolları kongresinde erkeklere de yer ayrılmıştır diye belirtmemişler. AK Parti’de kadınların yeri zirve oldu. Bütün seçim çalışmalarında gelen başarılarda kadınların yeri çoktur. Bursa’dan 36 adet kadın milletvekili aday adayı var. Biz en az Bursa’dan 15 tane milletvekili seçilmesini istiyoruz. İnşallah bunların arasından kadın milletvekillerimiz de olacak. Trenden kimse seçilmedim diye inmesin. Tren yoluna devam ediyor” diye konuştu.

“CİNAYETLERE SADECE KADINLAR DEĞİL ERKEKLER DE MARUZ KALIYOR”

Arınç, kadına karşı şiddetin maalesef devam ettiğini söyledi. Bu yaşananların bazen cinayet bazen de işkence olduğuna dikkat çeken Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Maalesef ne kadar üzüntü verici bir şey. Bir erkek aslında; benin annem de, kardeşim de, eşim de bir kadındı. Onların nasıl üzüntü çekmesine, gözlerinden yaş akmasına nasıl izin verebilirim diye düşünmelidir. Bunlar insani hususlardır. Ama insani husustan yoksun olan vahşi yaratıklar, caniler, gaddar insanlar bu acıları bizlere yaşatabiliyor. Bu cinayetlerin son bulmasını istiyorum. Ama bu cinayetler sadece kadınlara karşı değil. Diyarbakır’da Yasin Boru kardeşimiz de böyle bir vahşete maruz kaldı. 3. kattan atıldı. Üzerinden arabayla geçildi. Başı taşla ezildi. Çok şükür bu cinayeti işleyen 27 tane alçak tutuklandı. Yasin Boru cinayetini işleyen erkek kılıklı o vahşilere talimatı veren de bir kadındı. Vahşet kadın erkek fark etmiyor. Bütün mesele bu vahşeti işleyecek bir ortamı bir düşünceyi nasıl bulabiliyorlar onu hayret ediyorum.”

“KADINA UZANAN ELLER KIRILSIN”

Toplumda bu cinnet hallerinin sebeplerinin neler olduğunu sorgulamak gerektiğini ifade eden Arınç, “Nerede bir hata yapıyoruz diye oturup düşünmemiz gerekiyor. Neremiz eksik bizim nerede hata yapıyoruz diye her şeyi gözden geçirmemiz gerekiyor. Şimdi bu hükümet döneminde bana büyük bir görev düştü. Her yerde kanunlar var onlar görevini yapmıyor mu? Elbette yapıyor ama bir yerde bir eksik var. Bursa’daki bonzai tehlikesi tek başına bir tehlike değil ki. Çocuklarımız neredeyse 11 yaşından sonra uyuşturucuyla tanışmaya başladı. Ben en büyük köprüleri, en büyük barajları yapıyorum. Ama bu ülke ve gençlik kötü yollara nasıl gider. Kadın cinayeti nasıl artar bunların da önlemini almalıyız. Uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Aldığımız bu tedbirler gibi kadın cinayetlerine yönelik de her açıdan yeni atılımlar gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bir yerlerde bir eksiklik var ki bu cinayetler işleniyor. Kadının dövülmesi ne demek. Kadına el bile kaldıramayız. Kötü bir söz bile söyleyemeyiz ki gencecik bir fidanın cinayeti yapılmış olsun. Toplum olarak da böyle konulara duyarlı olmalıyız. Yaşanan bu acıların ve utanç verici durumların tarihinde örneği dahi yoktur. Bunlardan bu ülkeyi temizlememiz gerekiyor. Kadınlarımızı korumamız lazım. Kadınlara uzanan eller kırılmalıdır diyorsunuz. Evet, kadına uzanan eller kırılmalıdır. Kadın baş üstünde, el üstünde taşınmalıdır. AK Parti olarak bunun sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

ARINÇ, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Geçtiğimiz gün toprağa verilen Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu’nda bahsederken gözyaşlarını tutamayan Arınç, “Cuma günü toprağa verdiğimiz sevgili kardeşim, dava arkadaşım rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan hanımefendiye de Allah’tan rahmet diliyorum. 2009 Mart ayında oğlunun vefatından sonra ne kadar büyük acıyla yaşadığını biliyorum. Evladına yapılan işkenceleri ne kadar büyük bir sabırla ve tahammülle karşıladığını biliyorum. Muhsin başkanın annesi hepimizin annesidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X