‘Kadına yönelik şiddet son bulacak’

AK Parti Bursa Milletvekili, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, 26-28 Nisan 2016 tarihlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsilen Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da düzenlenen,’Kadın Parlamenterler Yıllık Bölgesel Konfera

‘Kadına yönelik şiddet son bulacak’

Milletvekili Gözgeç katıldığı toplantıda Türkiye Büyük Millet Meclisi ve AK Parti Hükümeti olarak, kadınların yaşam standartlarını ve haklarını geliştirme, hayatın tüm alanlarına tam ve eşit biçimde katılımını sağlama ve toplumdaki statülerini güçlendirme yönünde yapılan kapsamlı çalışmalar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 

Vekil Gözgeç, burada yaptığı konuşmada, siyaset, parlamento ve yerel yönetimlerle ilgili yapılan çalışmalar neticesinde merkezi yönetimlerde kadının rolünün güçlendiğini ifade etti.  

Gözgeç, “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası 8 Mart 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek aile içi şiddeti belirten ve  mücadele eden ilk yasa olmuş, önceki yasanın alanı genişletilerek medeni durumlarını gözetmeksizin bütün kadınlara yönelik yapılan şiddete karşı mücadele alanı genişletilmiştir. Bu alanda bizler de elimizden gelen her katkıyı koyarak, kadına yönelik şiddeti sonlandırmaya çalışıyoruz” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X