Kadına yönelik şiddetle mücadele

Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü ve Bursa Kent Konseyi’nin destek verdiği ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi, Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçesindeki muhtarlara anlatıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele

Bursa İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi ile ilgili Orhaneli’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Keles, Orhaneli, Büyükorhan ile Harmancık ilçelerindeki muhtarlara yönelik bilgilendirmenin yapıldığı programa Orhaneli Kaymakamı Abdulhalim Can, Orhaneli Belediyesi Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Yarbay Mesut İnan, Bursa İl Jandarma Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yarbay Servet Yeğit, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

GÜÇLÜ AİLE YAPISI

Dezavantajlı grupların toplumsal hayattaki rolünün arttırılmasının kent konseyinin temel görevleri arasında yer aldığını belirten Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, proje ile kadına yönelik şiddetin azalmasını ve aile yapısının güçlenmesini hedeflediklerini kaydetti. Çepni, proje kapsamında jandarma bölgesinde bulunan muhtarlara ‘kadına yönelik şiddetin azaltılmasında izlenecek yollarla’ ile ilgili bilgiler verildiğini sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında başlayan projede 500’e yakın muhtara bilgilendirme yapıldığını hatırlatan Çepni, “Özümüzü yansıtan bu değerlere sahip çıkmalıyız. Bu bakımdan projemiz büyük önem arz etmektedir. Bu şiddetin önlenmesinde yol gösterme ve rehberlik bakımından siz değerli muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor” dedi.

ANAYASAL SUÇ

Orhaneli İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd. Bçvş. Murtaza Sümer, çalışmanın muhtarlara yönelik olması sebebiyle ayrıca önem taşıdığını söyledi. Sümer, kadına yönelik şiddetin kadının maddi ve manevi varlığına büyük hasar verdiğini ve anayasal bir suç olduğunu anlattı. Şiddetin sadece kadın sorunu olmadığını belirten Sümer, jandarmanın her türlü şiddetin karşısında olduğunu vurguladı. Eğitim programında, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Başçavuş Ali Çelik tarafından ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele ile kolluğa verilen görevler’, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden Sosyolog Berna Olca tarafından ‘Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde farkındalık’ konulu sunum yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X