Kadının elinin değmediği ekonominin bereketi olmaz

Yoğun rekabetin yaşandığı bir dönemde kadınların da erkekler kadar iş hayatında yer alması gerektiğini belirten BTSO Başkanı Burkay, ”İş dünyası olarak insan kaynağımızın israfına göz yumacak lükse sahip değiliz” dedi.

Kadının elinin değmediği ekonominin bereketi olmaz

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, kadının elinin değmediği ekonominin bereketi olmayacağını söyledi.

BTSO çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) üyeleri Oda’nın Altıparmak’taki hizmet binasında düzenlenen iftarda buluştu. 

BTSO Başkanı Burkay,burada yaptığı konuşmada, Türkiye’deki kadın girişimci sayısının 10 yıl içinde iki katına çıktığını hatırlatarak, “10 yıl önce erkek girişimci sayısı 900 bin civarındayken, kadın girişimci sayısı 45 binlerdeydi. 2015 yılı başında kadın girişmci sayımız Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırarak 110 bine ulaştı” dedi.

HER ALANDA AKTİF OLMALILAR

Yoğun bir rekabetin yaşandığı dönemde kadınların da erkekler kadar iş hayatında yer almasının çok önemli olduğunu anlatan Burkay, “Türkiye’de kadının iş gücüne katılım oranı yüzde 30’un altında kalmaktadır. Gelişmiş ülkelerde bu rakam yüzde 50’ler seviyesindedir. İş dünyası olarak insan kaynağımızın israfına göz yumacak lükse sahip değiliz. Kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi olmaz. Kadınlarımızın toplumun her alanında daha aktif bir rol üstlenmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

TEŞVİK EDİCİ POLİTİKALAR BEKLİYORUZ

TOBB Bursa KGK İcra Komitesi Başkanı Nurcan Özdemir, kadınların hem iş hem de sosyal hayat içinde daha aktif rol almasına katkı sağlayacak teşvik edici adımlar ve politikalar beklediklerini söyledi. Bunun için projeler geliştirdiklerini ifade eden Özdemir, “Bunların daha fazla kadına ulaşması ve onların bu projelerden yararlanmasını sağlamak en büyük hedefimizdir. Bizim beklentimiz ve talebimiz çizilen bu vizyonun bir parçası olmaktır” dedi.

 

Nurcan Özdemir, erkeklere rağmen değil erkeklerle birlikte Bursa’yı ve Türkiye’yi kalkındıracaklarına inandıklarını vurguladı. 

İftar yemeğinde, Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Emine Yavuz Gözgeç de hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X