Kadının varoluşuna ışık tutan sergi

Sanatçı Neriman Polat’ın, Nazım Hikmet Kültürevi’nde açtığı “Ev Nöbeti” adlı sergi, kadının varoluş serüvenine ışık tutuyor.

Kadının varoluşuna ışık tutan sergi

DİLEK ATLI

Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla Bursalı ziyaretçilerine kapısını açan “Ev Nöbeti” sergisi, sanatçı Neriman Polat imzasıyla kadının varoluş mücadelesine vurgu yapıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki Yeraltı Sanat Galerisi’nde yapılan açılışla sanatseverleri konuk eden sergiye katılım yoğun oldu.

Neriman Polat’ın İstanbul’dan sonra Bursa’ya taşıdığı sergideki çalışmalar, etkileyici sunumlarıyla ziyaretçilerin beğenisini topladı. Sergi, 15 Nisan tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

‘AMAÇ, SORU SORDURMAK…’

Kadınların varoluş mücadelesini, toplumsal çelişkileri, baskıları, aileyi, yaşamı ve ölümü sorguladığını vurgulayan Polat, sergide kavramların çıkmazlarına dikkat çektiğini belirtti.

Polat fotoğraf, video, yerleştirme gibi farklı çalışmaların yer aldığı sergi hakkında şunları kaydetti:

“Ev kavramı, doğa, ana rahmi, sığınak, güven hissi yaratan her yerdir. Toplumsal cinsiyetle kadına verilen görevlerse, ölümcül nöbete dönüşür. Sergi, toplumsal şiddetle bizi yüz yüze getirdiği için biraz karanlık. Bu sergiyle amaç, öğretmek ya da cevap vermek değil, soru sordurmak.”

İki yılda çalışmalarını tamamladığı Ev Nöbeti sergisi için “İlk defa bir sergimin tekrarını yapıyorum” diyen sanatçı Polat, “Bu sergide şiddeti değil, şiddetin nesnesini gösteriyoruz. Ayrıca, cinnet, kadın Azrailler, kapıyı çarpıp çıkan kadınlar fotoğraf, video ve yerleştirme sanatlarıyla anlatılıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X