Kadının yüzü yok

Cezayir’de seçim afişlerinde kadın adayları temsili olarak siyah çarşaflı ve suratsız kadın görselleri kullanan siyasi partilere uyarı geldi.

Kadının yüzü yok

Seçim kurulu, erkek adayların yanında seçim afişlerine kadınların da fotoğraflarını koymaları için partilere iki gün süre verdi.

Afişlerinde çarşaflı boş suratlar kullanmaya devam eden siyasi partiler, oylamadan uzaklaştırılma riskiyle karşı karşıya. Bazı yetkililere göre partilerin bu tavrı yasa dışı. Sosyalist FFS’nin de aralarında olduğu en az beş siyasi parti, kadınların yüzlerini seçim kampanyası afişlerine koymuyorlardı.

Bu kadın adaylardan Fatma Tirbakh, Cezayir’deki Ennahat televizyonuna bu konuyu tartışmak için telefonla bağlandığında, ekranda yüzü boş bırakılmış kadın resmi olarak çıkıyordu.

Kadın adayların seçim afişlerinden çıkarıldığı tek ülke Cezayir değil. Mısır’da da 2011-2012 seçimlerinde Selefi partiler, kadın adayların gerçek fotoğrafları yerine çiçek resimleri kullanmışlardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X