Kadınlar güçlükle çelenk koydu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde İznik’te Atatürk Anıtı’na çelenk koymak isteyen CHP İznik Kadın Kolları, anıtın önündeki Kızılay mobil kan aracı nedeniyle güçlükle çelenk bırakabildi.

Kadınlar güçlükle çelenk koydu

HAYRİ ŞEN

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği çerçevesinde gerekli izinleri alan CHP İznik yönetimi, Atatürk Caddesi eski hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’nın önünde Kızılay’ın mobil kan bağış TIR’ı ile karşılaştı. 

CHP İznik İlçe Başkanı Ayan Özer’in, kan bağış TIR’ının çelenk koymak için kısa bir süreliğine çekilmesi isteğine olumsuz yanıt gelmesi üzerine TIR ile anıt arasındaki dar bir alana giren kadınlar, burada CHP İznik Kadın Kolları Başkanı Dilek Taşdelen eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudular.

CHP İznik İlçe Başkanı Ayan Özer, “Kızılay İznik Şube Başkanı ile görüştüğümüzde ‘Kızılay TIR’ı geceden geldi. Elektrik tesisatı 3 saat sürdü. Kaldırılması mümkün değil’ cevabını aldıklarını belirtirken, Kadın Kolları Başkanı Dilek Taşdelen de tepkisini dile getirdi. 

İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise, “Kızılay kamu yararına çalışan bir dernek statüsü taşıyor. Kızılay kan kampanyası yıllık olarak planlanıyor. Aynı güne denk gelmesi tabiî ki, hoş bir şey değil” dedi. Kızılay İznik Şubesi Başkanı Mustafa Aydın da, “Merkezimizden gelen talep doğrultusunda dün akşam Belediye Başkanlığı’na bilgi verip bağış TIR’ını yerleştirdik. Haberimiz olsaydı biz de gereken özeni gösterebilirdik” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X