Kadınlar hem kazanıyor hem de kültürlerini yaşatıyor

Adıyaman’da düzenlenen meslek edinme kursunda besi bebek yapan kadınlar, bir yandan ev ekonomilerine katkıda bulunurken diğer yandan da kentin tanıtımına destek sağlıyor.

Kadınlar hem kazanıyor hem de kültürlerini yaşatıyor

Adıyaman’da açılan meslek edindirme kursunda besi bebek yapan kadınlar, hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de kültürlerini yaşatıyor.

Adıyaman Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Toplum Gelişim Merkezi’nde açılan kursta 15 kadın, yöresel kıyafetli besi bebek yapıyor. Kadınlar, evlerinde de hazırladıkları ürünleri satarak, aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, AA muhabirine, kadınların evde geçirecekleri boş vakitlerini, daha kaliteli değerlendirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Merkez olarak istihdama yönelik çok fazla kurs açtıklarını anlatan Özbilgiç, “Bu kursumuz, yöresel kıyafetlerimizin gelecek nesillere aktarılması konusunda çok büyük önem taşıyor. Bunu yerli ve yabancı turistlere tanıtmak amacıyla kursu düzenledik.” diye konuştu.

Kurs öğreticisi Zahide Durmaz Akar ise kadınların, besi bebek yapımı sayesinde kendi paralarını kazandıklarını ifade ederek, “Kursiyerlerimizin yaptığı ürünler, kente gelen misafirlere hediye ediliyor. Bu şekilde kültürümüzü de yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kursiyerlerden Fatoş Yakaryılmaz da hafta içi her gün kursa geldiğini söyledi.

Yakaryılmaz, “Kadınların ekonomik özgürlüğü olması, ihtiyaçlarımızı gidermek adına hem güzel işler yapıyoruz hem de kültürümüzü öğreniyoruz. Burada çeşitli el sanatları da yapıyoruz. Bunları öğrendikçe mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X