‘Kadınlar kente değer katıyor’

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) aylık olağan toplantısına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursalı kadın girişimcilerin kente her alanda büyük değer kattığını söyledi.

‘Kadınlar kente değer katıyor’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB KGK’nın aylık olağan toplantısını konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. 

BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen TOBB Bursa KGK toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, TOBB Bursa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve icra kurulu üyeleri katıldı.BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşmasında iş kadınlarının büyük rolü olduğunu söyledi. 

 

Kadınların iş hayatında aktif olduğu sürece ekonominin de gelişmeye devam edeceğini dile getiren Başkan Burkay, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş dünyasındaki payının yeterli olmadığını kaydetti. 

 

Burkay, şöyle devam etti: 

“Ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı her geçen sene artıyor. Ancak bu oranlar yeterli değil. Türkiye’nin makro hedeflerine ulaşması için kadın patronlarımızın sayısını artırmak zorundayız. Bizler biliyoruz ki, birçok kadın girişimci adayımız projelerini ve fikirlerini hayata geçirerek, ticarete dökmek istiyor. Kadınların bu girişimci ruhunu ortaya çıkaracak hamleleri gerçekleştirmeliyiz.”

KADINLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projelerle ilgili bilgiler paylaştı. Kadınların toplumların kalkınmasında büyük role sahip olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Bursalı kadın girişimcilerin başta ticaret ve sanayi hayatında olmak üzere birçok alanda güzel projelere imza attığını vurguladı. 

BTSO çatısı altında faaliyet gösteren kadın girişimcilerin hayata geçirdiği projelerin yeni kadın girişimcileri ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağını dile getiren Altepe, “Bursalı iş kadınlarımız, erkek egemen bazı sektörlerde bile güzel işler başarıyor. Kadın girişimcilerimizin enerjisi kente ayrı bir Bursa’ya değer katıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak onların talepleri bizim için çok önemli. Bizler kadın girişimcilerimizin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanında olmaya devam  edeceğiz” şeklinde konuştu.

TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir ise Türkiye’de ve Bursa’da her geçen sene kadın girişimci sayısının arttığını, ancak bu rakamın gelişmiş ülkelere göre yeterli olmadığını söyledi. Programın sonunda Nurcan Özdemir, Büyükşehir Başkanı Recep Altepe’ye hediye takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X