‘Kadınlar mutlaka sandığa gitmeli’

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 1 Kasım’da sandıktan çıkacak sonucu büyük oranda kadınların belirleyeceğini söyledi.

‘Kadınlar mutlaka sandığa gitmeli’

Karacabey’i ziyaretinde kadınlarla sohbet eden Ceyhun İrgil, “Ben bu ülkenin kadınlarına çok güveniyorum. Onların sağduyusu ve vicdanı hayatı daha çekilir hale getiriyor” dedi. 

Bir toplumun kadınları kurtulmadan toplumun da gelecekte kurulamayacağını ifade eden İrgil, kadınların sandığa gidip oy kullanmasının büyük önem taşıdığını söyledi. CHP’nin kadınlar için önemli projeleri olduğunu kaydeden İrgil, kadınların toplumsal hayata katılımının kolaylaştırılacağını ifade etti. Her mahalleye kreş, yaşlı ve hasta bakım evleri kurularak kadınların çocuk, hasta ve yaşlı bakımı sorumlulukları paylaşılacağını, evde yaşlılara bakan aile üyeleri için sosyal, psikolojik ve finansal destek sistemleri oluşturulacağını kaydeden İrgil, eğitim müfredatının kadın-erkek eşitliği ilkesine göre yeniden düzenleneceğini söyledi. 

İrgil, girişimci kadınlara daha fazla kredi olanağı sağlanacağını, kadın örgütleri destekleneceğini ve kadına yönelik şiddetin ağır suçlar kapsamına alınacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X