Kadınlar yasalarda düzenleme istiyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ev sahipliğinde, ‘Yasalarımız var’ adlı çalıştay düzenlendi.

Kadınlar yasalarda düzenleme istiyor

Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’ndeki çalıştayda Bursa’da ilk defa kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum ve özel sektörün temsilcileri bir araya gelerek var olan yasalardaki aksaklıkları masaya yatırıldı. 

Programın ev sahipliğini üstlenen Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Dilek Üzümcüler, Bursa Valiliği onayı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdrülüğü bir yol haritası çizdiklerini belireterek, “Valilik şiddet önleme üst kurulunda yer alan tüm kamu kurumları ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği olarak birlikte bir eylem planı ortaya çıkarmaya karar verdik.

Biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz çünkü paydaşlarımız arasında özel sektör temsilcileri de yer alıyor ve buda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak için önem teşkil ediyor” dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün dezavantajlı gruplarla çalıştığını kaydeden Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fikriye Aydın ise, “Yaptığımız çalışmalarda STK’lara ihtiyacımız var” derken, Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur da, Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda karnesinin kötü olduğuna da değindi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X