Kadınlar yaşamın her alanında başarılı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde ‘Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı’ verilişinin 82. yılını kutladı.

Kadınlar yaşamın her alanında başarılı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kadınlarımız, yalnız 5 Aralık’ta ya da 8 Mart’ta hatırlanmamalı, kadınlarımızın yılın her gününde tüm haklara sahip olduğu bilinmeli, karşılıksız sevginin, sonsuz hoşgörünün, emeğin ve sabrın ne demek olduğunu, çocukluktan yetişkin birey olana kadar kendilerinden öğrendiğimiz kadınlar her şeyin en güzeline layıktır” dedi.

08 Şubat 1935’te TBMM 5. Dönem seçimleri sonucunda 17 kadın milletvekilinin ilk kez Meclis’e girdiğini ifade eden Aktaş, “Bu hakkın verilmesinin ardından meclise giren ilk kadın milletvekillerinden birisi de İnegöllüdür. 1935 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde İnegöl İsaören’den Şekibe İnsel Hanım Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren ilk kadın milletvekillerindendir” diye konuştu.

Kadınların yaşamın her alanında başarıyla görev aldığını kaydeden Aktaş, “1934 yılından bugüne kadar kadınlar, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş hayatına, siyasetten ekonomi ve spora kadar yaşamın her dalında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir” dedi.

Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak kadınlara yönelik çalışmalarla ilgili bilgi de verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X