Kadınlara göre kusursuz Sevgililer Günü nasıl geçmeli?

Türklerin aşkın bayramına yönelik beklentileri neler? Kadınlara ve erkeklere göre kusursuz Sevgililer Günü nasıl görünüyor?

Kadınlara göre kusursuz Sevgililer Günü nasıl geçmeli?

Picodi Analitik Takımı Dünya’daki en ticarileştirilmiş bayramlardan bir tanesine ışık tutmaya ve hala aşk orada mı ona bir bakmaya karar verdi.

Bu bayramın popülaritesi, kutlayacağını belirten Türklerin sayısına baktığımız zaman gözler önüne seriliyor – %67. İnsanların büyük bir çoğunluğu hayat arkadaşları için bir Sevgililer Günü sürprizi hazırlarken arkadaşlarını (%6) ve akrabalarını (%4) unutmayanlar da var.

Ortalama bir Türk Sevgililer Günü hediyesi için 232₺ harcayacak. Erkekler, kadınlara göre ortalama 125₺ daha fazla harcayacak: 304₺’ye 179₺.

Şaşırtıcı olan şey ise Türklerin yarısı Şubat ayına kadar Sevgililer Günü hediyesi hakkında düşünmüyor. Sevgililer Günü’nden yaklaşık 2 hafta önce alışveriş yoğunluğunda bir tepe noktası gözlemleniyor. En çok tercih edilen ürünlerin arasında kılık kıyafet ve elektronik aygıtlar yer alıyor.

Türklerin %5’i Sevgililer Günü hediyesi alışverişini son güne bırakıyor: 13 ve 14 Şubat.

Sevgililer Günü’ne kadınların bakışı:

KADINLAR NE Ä°STERLER?

Sevgililer Günü’nde kadınların gönlünde kıvılcım çakan şey nedir? Bir hediye, sevgi gösterileri veya bağımlılık sözü?

 Kadınların çoğunluğu için hem materyal hem de manevi yönler eşit görünüyor (%64). Kadınların %23’ü için hediyeler önemli olurken %13’ü ise sadece partnerleriyle beraber vakit geçirmeyi yeterli görüyor.

Kadınlar için en cazip hediyeler kılık kıyafet (%50), elektronik aygıtlar (%38), parfümler (%34), hediye kartları (%32) ve el yapımı hediyeler (%26) olurken en uzak durulması gereken hediyeler ise peluş oyuncaklar/ayılar (%30), nakit (%29), yetişkin oyuncakları (%28), ev eşyaları (%25) ve Sevgililer Günü kartı oluyor.

Ä°lgili resim

Kadınlara göre kusursuz Sevgililer Günü nasıl geçmeli? 

Anket sonuçları başarılı bir Sevgililer Günü için tam bir reçete sağlamıyor. Ancak en popüler aktiviteler arasında güzel bir restoranda güzel bir akşam yemeği (%33), şehir dışında bir kaçamak (%29), evde bir film izlemek (%25), beraber akşam yemeği pişirmek (%24) ve sinemaya gitmek yer alıyor.

Anlaşılıyor ki masa oyunları oynamak kötü bir fikir (%26). Aynı şey hiçbir şey yapmadan dinlenmek (%15), tiyatroya gitmek (%9), konsere gitmek (%8) ve romantik bir banyo (%7) için de geçerli.

Sevgililer Günü’ne erkeklerin bakışı:

ERKEKLER NE Ä°STERLER?

Anketler erkeklerin de çoğunluğunun Sevgililer Günü için hem materyal hediyeler hem de maneviyatın önemli olduğunu gösterirken (%49), %14’ünün hiçbir hediye istemeden, sadece beraber vakit geçirmenin yeterli bulduğu ve %37’sinin bir hediye istediği görülüyor.

En çok tercih edilen hediyeler:

Elektronik aygıtlar (%32)
Şeker/Çikolata (%31)
Parfüm (%30)
Kılık kıyafet (%28)
Hediye çeki (%26)

Uzak durulması gereken hediyeler:

Yetişkin oyuncakları (%27)
Nakit (%26)
Şeker/Çikolata (%22)
Sevgililer Günü kartı (%20)
Elektronik aygıtlar (%19)

sevgililer gününde hediye vermek ile ilgili görsel sonucu

Elektronik aygıtlar ve şekerler ve çikolatalar erkekler arasında tartışmaya sebep olmuş gibi duruyor. Her iki hediye de hem en çok istenen hem en az istenen hediyeler arasında yer almış.

Erkekler için kusursuz Sevgililer Günü nasıl geçmeli?

Erkekler Sevgili Günü’nde film izlemek istiyorlar gibi görünüyor. Ankete katılan erkeklerin %29’u sinemada bir film izlemeyi kusursuz Sevgililer Günü olarak gördüklerini belirtirken %22’si evde bir film izlemeyi en iyi Sevgililer Günü etkinliği olarak görmüşler. %24’ü restoranda güzel bir akşam yemeğini tercih ederken %21’i sevgilileriyle özel bir gece geçirmek isterken %18’i ise beraber akşam yemeği hazırlamayı tercih ettikleri görülüyor. Erkekler de kadınlar gibi hiçbir şey yapmadan keyif çatmayı ve masa oyunu oynamayı en az tercih edilen Sevgililer Günü etkinliği olarak belirtmiş.

Çünkü Önemli Olan Düşüncedir

Ortalama olarak Türkler, Sevgililer Günü’nde 232₺ harcayacak (38 EUR civarı). Bu da onları listenin en alttan 5. sırasına yerleştiriyor. Türkler, Macarlar’dan (42 EUR) daha az harcarken, bir Hintli’den (30 EUR) daha fazla harcıyor.
Hediyelere 100 EUR’dan fazla harcayarak İrlandalı, Taylantlı ve İngilizler, Sevgililer Günü’nde ekonomilerini canlandırıyorlar.

DİĞER ÜLKELERDE SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE KAÇ PARA HARCANIYOR?

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X