Kadınlardan el emeği göz nuru

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) Yıl Sonu Sergisi düzenlenen törenle açıldı. El emeği göz nuru eserler sergiye katılan ilçe sakinlerinin büyük beğenisini kazandı.

Kadınlardan el emeği göz nuru

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nevzat Gültekin, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Selami Çiçek, Yıldırım Halk Eğitim Müdürü Ali Celal Elmas, AK Parti Yıldırım İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Parlak, muhtarlar, YIL-MEK kursiyerleri ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı.

Programda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Üreten ve kazanan kadınlarımız sayesinde ekonomisine kadın eli değen Yıldırım’ın kalkınması daha hızlı olacak” dedi.

İLÇE EKONOMİSİNE KATKI

YIL-MEK’in ilçe ekonomisine kattığı istihdam ve iş gücünü her anlamda artırdıklarını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “2016-2017 YIL-MEK’te 44 merkezde 80 branşta 210 sınıfta toplam 12 bin 670 kursiyerimiz eğitim gördü. Biz projelerimizi aile temeli üzerine inşa ediyoruz. Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Bu bilinçle Aile ekonomisine katkıda bulunmak için meslek edinmek isteyen kadınlarımızın mutluluğu adına çalışıyoruz. İstihdama katılan kadınlarımız sayesinde kadın eli değen ilçe ekonomisi daha fazla kalkınacak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X