Kadınlardan Trump karşıtı gösteri

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevini devralması dolayısıyla törenlerin yapıldığı başkent Washington’da gerçekleştirilen gösterilerde 217 kişinin gözaltına alındığı ve 3’ü taş ve benzeri maddelerin isabet etmesiyle 6 polis memurunun hafif yaralandığı bildi

Kadınlardan Trump karşıtı gösteri

New York’ta da Trump’ı protesto eden göstericilerden 7’si gözaltına alındı. Los Angeles, San Francisco, Miami, Chicago, Boston, Seattle ve Denver kentlerinde de Trump karşıtları gösteriler vardı.

Washington’da başlayan protestolar dün de ‘Kadınlar Yürüyüşü’ ile sürdü. Birçok eyaletten başkent Washington’a gelen 10 binlerce protestocu, Kongre binasının etrafında toplandı. Programın organizatörlerinden Gloria Steinem, Trump’ın Müslümanları kayıt altına almaya başlaması durumunda kendisi dahil birçok kadının kendilerini kayıtlara ‘Müslüman’ olarak geçireceklerini söyledi. Protestocular daha sonra, polis kontrolü altında ellerinde pankartlarla Beyaz Saray’a doğru yürüyüşe geçti.

 

AFRİKA VE AVRUPA’DAN DESTEK

ABD dışında Avustralya, Avrupa ve Afrika ülkelerinde de Trump karşıtı gösteriler vardı. Washington’da Trump’ı protesto etmek için düzenlenen ‘Kadınlar Yürüyüşü’ne destek vermek için Avustralya, Kenya, Gana ve Hollanda gibi Fransa gibi ülkelerde de ‘Kadınlar Yürüyüşü’ne destek gösterileri vardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X