Kadir Has Üniversitesi Bursalı öğrencilerle buluştu

Kadir Has Üniversitesi, 26-27 Kasım tarihlerinde Bursa AKM Merinos Fuar Merkezi’nde üniversiteye hazırlanan gençler ve aileleri ile Educaturk Fuarı’nda buluştu.

Kadir Has Üniversitesi Bursalı öğrencilerle buluştu

Ulusal ve uluslararası projelerdeki başarılarıyla kendini kanıtlayan, uzman akademik kadrosuyla üst düzey eğitim imkanı sunan, öğrencilerini ileri derecede İngilizce ile mezun eden, öğrenci kulüpleri ve sosyal olanakları ile üniversite hayatının dolu geçirilmesini sağlayan Kadir Has Üniversitesi, Bursa AKM Merinos Fuar Merkezi’nde düzenlenen Educaturk Bursa Üniversiteler Fuarı’nda stant kurdu. 

Fuarda aday öğrencilere üniversite bünyesinde bulunan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu ile Kadir Has Meslek Yüksekokulu’nda okutulan bölümler hakkında detaylı bilgiler veren üniversite yetkilileri, üniversitenin sunduğu diğer imkanları da broşürler aracılığı ile aday öğrencilere aktardı. 

GENİŞ BURS İMKANLARI

Kadir Has Üniversitesi’nin sunduğu imkanlar hakkında konuşan Rehber Öğretmen Özlem Filmer, “Kadir Has Üniversitesi olarak İstanbul dışındaki aday öğrencilerle buluşabilmek adına fuarlara katılıyoruz. Bursa da bu şehirlerden biri. Aday öğrencilerin üniversitemize ilgisi çok büyük. Öğrencilerin en çok merak ettikleri konunun başında eğitim-öğretim dili, Erasmus, yurt dışı olanakları ve burslar geliyor. Kadir Has Üniversitesi gerçek bir vakıf üniversitesi. Bu anlamda sayacağımız birkaç üniversiteden biri. Çok geniş burs imkanları var. Üniversitemizdeki öğrencilerimizin yüzde 80’i burs alıyor.” dedi.

EĞİTİM-ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE

Kadir Has Üniversitesi’nde eğitim-öğretim dilinin İngilizce olduğunu sözlerine ekleyen Filmer sözlerine şöyle devam etti: 

 

“İkinci yabancı dil, Erasmus, değişim programları, çift ana dal, yan dal, yurt dışında çift diploma gibi geniş imkanlarımız var. Biz az sayıda ama başarılı öğrenci almanın peşindeyiz. İstanbul’un dışından da özellikle burslu olmak üzere çok fazla öğrencimiz var.”

YURT DIŞINDA EĞİTİM VE ÇİFT ANA DAL OLANAKLARI

Kadir Has Üniversitesi mezunlarının beş yıllık eğitim-öğretim döneminin ardından nasıl bir profil çizeceğini de anlatan Boğazlıyan, “İngilizce’yi okur-yazar seviyede bilen, ikinci yabancı dili belirli bir seviyeye taşımış, kendi alanında daha öğrenciyken stajlarını yapmış, çift ana dal, yan dal gibi olanaklardan yararlanmış, Erasmus ya da farklı bir değişim programı ile yurt dışında eğitim görmüş öğrencimiz; eğer hazırlık da okuduğunu varsayarsak beş yılın sonunda Kadir Has Üniversitesi mezunu olarak başarılı şekilde yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X