Kadir İnanır: Şimdi barışı yüceltme zamanı

Demokratik Gelişim Enstitüsü’nün dünyadaki farklı çatışma örneklerine odaklandığı karşılaştırmalı çalışma ziyareti 20-28 Haziran’da Filipinler’de gerçekleşiyor.

Kadir İnanır: Şimdi barışı yüceltme zamanı

Türkiye delegasyonunda Kadir İnanir, Ali Bayramoğlu,Yılmaz Ensaroglu,Kezban Hatemi, Erol Katırcıoğlu, Fadime Özkan, Bejan Matur, Sevtap Yokuş, Esra Elmas, Nazmi Gur, Ayla Akat, Melda Onur, Alaattin Yüksel ve Nirsuna Memecan’ın aralarında bulunduğu eski milletvekilleri, akil insanlar, gazeteciler ve akademisyenlerden oluşuyor. 

DPI’in Türkiye’deki çözüm sürecine karşılaştırmalı dünya odaklanarak katkı sunmayı amaçladığı gezilerinin devamı olan Filipinler, Türkiye’nin sorunun çözümü icin Uluslararasi Temas Grubunda yer alarak katkı sunduğu bir süre  olması nedeniyle ayrıca önem taşıyor.

Dün ve bugün Filipinler ordusu ve MİKC( Moro İslami Kurtuluş Cephesi ) gerillalarıyla görüşen delegasyon, uluslararası temas grubu ve izleme heyetiyle de bir araya gelecek.

ŞİMDİ BARIŞI YÜCELTME ZAMANI

Delegasyonda yer alan ünlü oyuncu Kadir İnanir, Filipinler’den Türkiye’ye bu mesajı gönderdi:

Dünyanın bir ucundan Filipinler’de özgürlük mücadalesi veren Moro savaşçılarından dünyayının en güzel ülkesi Türkiye’nin barış savunucularına selam olsun…

Dünyadaki çatışma ortamlarının temelinde ezilen insanların verdikleri özgürlük mücadelesi görülüyor.Bu mücadele savaşa dönüşüyor ve büyük yıkımlar yaşanıyor. Biz de yaşadık, yaşıyoruz. Şimdi barışı yüceltmek zamanı..El ele verelim halkların kardeşliğini büyük bir BARIŞ antlaşmasıyla şenliğe dönüştürelim .Bizi bu güzelliklerden yoksun bırakmaya çalışanların karanlık oyunlarını açığa çıkarıp suratlarına kocaman bir şamar atalım…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X