‘Kadirizm’ belgesel oluyor

Oyunculuğa fotoromanlarla başlayan, ilk sinema filmi ‘Yedi Adım Sonra’yı 1968’te çeken 66 yaşındaki usta aktör Kadir İnanır, hayat hikayesini belgesel haline getiriyor.

‘Kadirizm’ belgesel oluyor

47 YIL SÜZGEÇTEN GEÇİYOR

Önceki akşam özel bir davete katılan Kadir İnanır, bu konudaki ilk önemli açıklamayı yaptı. Yönetmen Hüseyin Karabey’in çekeceği belgesel filmin üzerinde titizlikle çalıştıklarını söyleyen İnanır, ‘Haftada bir gün yönetmenimizle buluşarak neler yapabileceğimizi konuşup tartışıyoruz. Aynen bir sinema titizliğinde hazırlanıyor. Bunun için 47 yıllık sanat hayatım süzgeçten geçiriliyor’ dedi.

ONURLU, ÖZVERİLİ, GÜÇLÜ

Başta, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Tatar Ramazan’, ’72. Koğuş’, ‘Yılanların Öcü’ olmak üzere şimdiye dek toplam 182 filmde oynayan Kadir İnanır, belgeselin yaklaşık bir yıl içinde hazır olacağını söyledi. Oynadığı filmlerde genellikle onurlu, özverili ve güçlü erkek tiplerini canlandıran usta oyuncu, 

1986 Antalya, 1973 Adana ve 1990 Ankara film şenliklerinde ‘En iyi erkek oyuncu’ ödüllerini almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X