‘Kadro kalitemiz yukarısı için yeterli değil’

Timsah’ın kaptanı Pablo Martin Batalla, sezonun fotoğrafını çekti. Kariyer Fuarı’na konuk olan Arjantinli yıldız, “Haziran ayı geldiğinde herkes önüne şapkasını koyacaktır. Değişiklik gerekiyorsa yapılacaktır. Ancak bunlar ilerleyen zamanda konuşulması ge

‘Kadro kalitemiz yukarısı için yeterli değil’

RECAİ UYSAL

Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen Kariyer Fuarı’na konuk olan Bursaspor’un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Moderatörlüğünü Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Zencirkıran’ın yaptığı söyleşide Arjantinli yıldız Batalla, samimi açıklamalarda bulundu. Programın başında bir taraftarın, “Batalla bizde ölene kadar oynasın, biz tabutunu taşırız” şeklinde bağırması gülüşmelere neden oldu. “Başka kulüpte oynamak isteseydin hangi kulübü tercih ederdin?” sorusunu yanıtlayan Arjantinli oyuncu, “Bugün bir yere gidecek olursam ya da bunu seçebilecek durumda olursam bu başladığım yer olacak” diye konuştu. 

ANLIK GELİŞEN DUYGULAR

“Sahaya çıktığında taraftarların sana yönelik tezahüratlarında ne hissediyorsun?” sorusunu yanıtlayan Arjantinli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu daha önce söyledim. Bursaspor taraftarına karşı barındırdığım hisleri açıklamak çok zor. Bu tarz duyguları futbolcular biz kendi aramızda konuşuruz. Futbolu bıraktığınızda bu duyguları özlersiniz. Anlık gelişen duygulardan bir tanesi. Mutlaka güzel duygular ama o anda hazırlandığınız ve oynamanız gereken bir maç olduğunu hatırlamaya çalışıyorsunuz.”

BU BÖYLE GİTMEYECEK

Ligin ikinci yarısında yaşadıkları düşüş için de açıklamalarda bulunan Batalla, “Bu sezonki kalitemiz yukarılara oynamak için yeterli değil. Takımın kaptanı olarak söylemeyelim ki takımda yapabileceğinden biraz az çalışan oyuncu yok. Herkes elinden geleni yapıyor ve çok çalışıyor. Bu tabii ki böyle gitmeyecek. Bunun sözünü verebilirim. Haziran ayı geldiğinde herkes önüne şapkasını koyacaktır. Değişiklik gerekiyorsa yapılacaktır. Ancak bunlar ilerleyen zamanda konuşulması gereken konular” diye konuştu.

“FUTBOLDAN KOPAMAM”

Futbolculuktan sonra neler yapacağına dair açıklamalarda da bulunan Batalla, “Mutlaka futbolla ilintili bir şeyler yapacağım. Başka yapmayı bildiğim bir şey yok. Teknik direktör olsam kadroma göre sistem seçerdim. Bazen teknik direktörler elinde olan malzemenin dışında bir futbol oynatmaya çalışıyor” dedi.

“MİLLİ TAKIMDA O ÜLKENİN OYUNCULARI OYNAMALI”

“A Milli Futbol Takımı’nda oynamayı ister miydin?” sorusuna da Batalla, “Bir ülkenin milli takımında o ülkenin vatandaşları oynamalı. Arjantin U17 Milli Takımı’nda oynama fırsatı bulmuş ve o duyguyu yaşamıştım. Türkiye milli takımında oynamak için fırsatım olmamıştı ama olsa bile Türkiye’de doğmuş birinden bu mutluluğu almak istemezdim” şeklinde konuştu.

“TARAFTAR HEP BİZİMLEYDİ”

Şampiyonluk döneminde birçok maçta kötü oynadıklarının da altını çizen yıldız Tangocu, “O sezon Fenerbahçe ile 4 maç oynadık ve 2’sini kazandık. Beşiktaş ile 2 maçı da kazandık. Bunu kalitesiz takımlar yapamaz. Bizim o sezon kötü oynadığımız maçlar da oldu. Kötü oynadığımız halde taraftarımızın yanımızda olduğunu bildiğimiz için o şekilde kazanıyorduk maçları” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X