Haftanın maçı bitti… Bursaspor fırsat tepti…

Bursaspor, kendisi gibi 39 puana sahip Erzurumspor karşısında galibiyet arıyor. Kazım Karabekir Stadı’ndaki mücadelenin ikinci yarısı oynanıyor. Erzurumspor, 54’te Pote’nin golüyle 1-0 öne geçti. 3 dakika sonra Selçuk Şahin, Bursaspor adına skoru eşitledi: 1-1… 84. dakikada Ömer Şişmanoğlu ev sahibi takımı 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmayı Erzurumspor 2-1 kazanarak 2. sıradaki yerini korudu…

Haftanın maçı bitti… Bursaspor fırsat tepti…

Bursaspor, zirveyi yakından ilgilendiren maçta BB Erzurumspor’u deplasmanda devirerek bu sezon ilk kez üst üste üçüncü dış saha maçından galibiyet çıkarmayı hedefliyor. Ligde 2 hafta üst üste kazanan ve üçüncü sırada bulunan yeşil beyazlılar bugün de galip gelmesi halinde BB Erzurum’u geride bırakarak ikinci sıraya yerleşecek.

İlkyarıda gol sesi çıkmadı…

İkinci yarı oynanıyor…

54. dakikada Sissoko’nun ara pasında Pote ceza sahasında dokundu ve Erzurumspor’u 1-0 öne geçirdi…

57. dakikada Selçuk Şahin şık bir vuruşla skoru dengeledi: 1-1…

84. dakikada Ömer Şişmanoğlu, Erzurumspor’u 2-1 öne geçirdi…

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Erzurumspor, maçı 2-1 kazanarak puanını 42’ye çıkardı… Bursaspor ise 39 puanla 3. sırada kaldı…

MAÇIN KARNESİ

STAT:Kazım Karabekir
HAKEMLER: Ümit Öztürk **
Osman Gökhan Bilir **
Mustafa Savranlar **
4. Hakem Bilal Köseoğlu **

GOLLER: Dk. 55 Pote, Dk. 84 Ömer Şişmanoğlu (Erzurumspor), Dk. 57 Selçuk Şahin (Bursaspor)

SARI KARTLAR: Hamroun, Obertan, Osman (Erzurumspor), Sedat, Tayfur, Cüneyt, Selçuk (Bursaspor)

ERZURUMSPOR
13 İbrahim Sehic **
7 Mehmet Murat Uçar **
2 Aykut Demir **
88 Osman Çelik **
53 Mucahit Albayrak **
14 İbrahim Akdağ ***
6 Hasan Batuhan Artarslan **
23 73 Ömer Hasan Şişmanoğlu
4 Gabriel Antoine Obertan ***
26 İbrahim Sissoko ***
21 Jugurtha Hamroun **
17 63 Emrah Başsan **
10 Mickael Franck Pote ***
77 86 Jasmin Scuk
YEDEKLER: 33 Kayacan Erdoğan, 28 Merthan Açıl, 61 Oltan Karakullukçu, 99 Cenk Ahmet Alkılıç,

BURSASPOR
25 Çağlar Şahin Akbaba ***
4 Cüneyt Köz **
27 Sedat Dursun ***
88 Anıl Karaer **
39 Kerem Can Akyüz **
19 Selçuk Şahin ***
36 Burak Altıparmak **
9 86 Kubilay Kanatsızkuş
99 Abdou Razack Traore **
75 Tayfur Bingöl ***
18 89 Ali Akman
26 Serdar Özkan **
17 72 Recep Aydın **
11 Yevgen Seleznov **
YEDEKLER: 44 Emrullah Şalk, 66 Mamadou Dıarra, 3 Onur Atasayar, 22 İsmail Çokçalış, 15 Aykut Akgün, 5 Emirhan Aydoğan, 80 Batuhan Kör

Kritik dakikalar:

19 Obertan’ın pasında İbrahim Akdağ’ın ceza sahası dışından sert vuruşunu kaleci Çağlar, jeneriklik bir şekilde çıkardı.

20 Taç atışından gelen topta Bursapor savunması tehlikeyi uzaklaştıramayınca ibrahim Akdağ’ın ceza yayı üzerinde sert vuruşu direkten auta gitti.

36 Sissokko’nun pasıyla, ceza sahasının sağ çizgisinin önünden Obertan’ın içeri çevirdiği sert topta Pote’nin vuruşu az farkla auta gitti.

38 Pote’nin ceza sahası içinde Anıl’ın önünde dönerek kontrol edip vurduğu şut Çağlar’da kaldı.

44 Hamroun’un ortasında iyi yükselen Pote’nin kafa vuruşunda Çağlar gole izin vermedi.

55 Sissoko’nun ara pasında ceza sahası içine attığı bitirici pasını iyi değerlendiren Pote, topu filelere gönderdi 0-1.

57 Sağdtana Tuyfun’un ortasında Erzurum savunmasının topu uzaklaştıramayınca Selçuk ceza yayı üzerinde sol ayağın içiyle sol köşeyiiyi gördü 1-1.

74 Selçuk’un ceza yayı içinden çıkardığı güzel pasıyla sağ altı pas köşesi üzerinde topla buluşan Traore’nin şutu az farkla auta gitti.

82 Burak Altıparmak’ın pasıyla ceza sahasının içinde çaprazda bomboş pozisyonda kaleciyle karşı kalan Recep Ayrın’ın şutunda kaleci Sehic topu kornere çeldi.

84 Sissoko’nun ortasında cesa sahası içindeki Pote’nin kafayla indirdiği topta Ömer Şişmanoğlu, rövaşatayla topu ağlara gönderdi 1-2

MAÇTAN NOTLAR

Çiçek verdiler
Dün yaşanan kazanın ardından spor camiası Bursaspor taraftarına ve camiaya geçmiş olsun mesajları iletirken, karşılaşma öncesinde de güzel görüntüler yaşandı. İlk olarak mücadele öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu futbolcular yeşil beyazlı taraftarların yanına giderek çiçek verdiler ve geçmiş olsun mesajlarını ilettiler. Ardından sahaya çıkan Bursasporlu futbolcular da taraftarının yanına gitti ve onlar da çiçek verdikleri yeşil beyaz sevdalılarını geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Bu kez Tayfur cezalı
Bursaspor’da her oynanan maç sonrasında oyuncuların cezalı duruma düşme hastalığı bu maçta da devam etti. Yeşil beyazlılarda dünkü mücadelede sarı kart gören Tayfur Bingöl cezalı duruma düştü. Bu sezon yeşil beyazlı formayla 5. mücadelesine çıkan 27 yaşındaki futbolcu, Akhisar, Eskişehir ve Adana Demirspor maçlarının ardından dün de sarı kart gördü. Böylece cezalı duruma düşen Tayfur Bingöl, perşembe günü Bursa’da oynanacak Altay maçında forma giyemeyecek.

Başkan yalnız bırakmadı
Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan karşılaşmada Başkan Mesut Mestan da takımı yalnız bırakmadı. Mücadeleyi büyük bir heyecanla takip eden Başkan Mestan, alınan sonucun ardından stadı üzgün terk etti.

Saygı duruşu yapıldı
Karşılaşma öncesinde İdlib’de şehit olan askerler için 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X