Kağander ve Yörük Türkmen derneklerinden Söğüt’e çıkarma

Bursa’da kurulan, 10 ilde de kurucusu bulunan KAĞANDER öncülüğünde ve Yörük Türkmen dernek ile federasyonlarının duayeni Beylerbeyi Niyazi Çapa’ın mihmandarlığında ‘Ertuğrulgazi Platformu’ kurulması için Söğüt’e çıkarma yapıldı…

Kağander ve Yörük Türkmen derneklerinden Söğüt’e çıkarma

Ertuğrulgazi Türbesi önünde resmi izin alınarak, Kağander Kurucu Genel Başkanı Mustafa Bay tarafından yapılan açıklama öncesi, Aydın, Bilecik, Balikesir, Bursa Denizli, Elazığ, Eskişehir, Erzurum, Kütahya ve Manisa’dan gelen heyet, Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma törenine katıldı.

Tören sonrasında Duayen beylerbeyi Niyazi Çapa başkanlığında Söğüt Kaymakamlığı, Söğüt Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü’ne ziyaretler gerçekleştirildi.

Kağander Genel Başkanı Mustafa Bay, Ertuğrulgazi Türbesi önünde açıklamalarda bulundu.

Kağander’in kurucularından olan Türk Devletleri Teşkilatı Bilecik Şubesi Başkanı Nihat Yelken, Bilecik Edebalı Araştırmaları Derneği Başkanı Arif Durmuş ve Duayen Niyazi Çapa da Mustafa Bay’ı yalnız bırakmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X