Kahire`de Gazze buluşması

İsrail saldırılarıyla binlerce binanın yıkıldığı Gazze`nin yeniden imarı için yaklaşık 50 ülke Kahire`deki konferansta bir araya geldi.

Kahire`de Gazze buluşması
Konferansa ABD’nin yanı sıra yaklaşık 30 ülke dışişleri bakanı düzeyinde katılıyor. ABD, Japonya, Fransa, Ürdün ve Katar’ın da yer aldığı konferansta BM Genel Sekreteri Bak ki-Moon, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair de katılıyor.
 
Kahire’ye ulaşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ayrıca Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile bir araya gelerek IŞİD konusunu da görüştüler.
 
İLK BAĞIŞ ABD’DEN
 
Gazze’nin yeniden imarı için gereken 4 milyar dolar için ilk yardım sözü ABD’den geldi. Dışişleri Bakanı Kerry, Washington yönetiminin ilk açıkladığı 118 milyon doların ardından yapılan ek bağışla toplamda 212 milyon dolar bağış taahhüdünde bulundu.
 
Almanya da, Gazze’nin yeniden imarına katkı için 50 milyon avro yardım taahhüdünde bulundu.
 
Konferansa başkanlık eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi de açılış konuşmasında Gazze’nin yeniden imar edilmesinin yapılacak kalıcı ateşkese bağlı olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X