‘Kahraman olacağıma hedef oldum’

Şamil Çinaz, OLAY Spor’a Karabük deplasmanında yaşadıklarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘Kahraman olacağıma hedef oldum’

Topa elle değmesi sonucu kırmızı kart görmesini kendisine yakıştıramadığını belirten tecrübeli futbolcu “O pozisyonun iki dakika öncesinde kafa vuruşumu kaleci son anda çıkarmıştı. Gol olsa kahraman olacağım maçta başıma neler geldi” dedi.

Severseniz veya sevmezsiniz… Bursaspor’un örnek profesyonel isimlerinden biridir Şamil Çinaz… Forma bulamadığı, 18’e giremediği anlarda bile sesini çıkarmayan tecrübeli futbolcu ligin son haftaların ise özellikle stoperde oldukça başarılı bir performans gösterdi. Serdar’ın yokluğunda Civelli ile defansı toparlayan tecrübeli futbolcuyla Antalya kampında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. İlk olarak Kardemir Karabükspor maçında yaşadıklarıyla söze başladı Şamil. Topa elle değip kırmızı kart görmesiyle ilgili şunları söyledi tecrübeli futbolcu:

Haklı yere eleştirildim

“Karabük’de yapmamam gereken bir şey yaptım. Haklı yere eleştirildim. Gece gündüz düşündüm. Yaptığım harekete anlam veremedim. Anlık bir refleksti. O pozisyonun iki dakika öncesinde kafa vuruşumu kaleci son anda çıkarmıştı. Gol olsa kahraman olacağım maçta başıma neler geldi. Bunlar futbolun içinde var. Olmaması gerekiyordu. Benim için talihsizlikti. 17 yaşındaki bir isim yapsa tamam da, bana hiç yakışmadı.”

Pozitife dönüyorum

Genel anlamda birçok kez eleştirildiğini de belirten Şamil “Eleştirildiğim zamanlar fazla oldu. Buna iki yönlü bakmak lazım. Ya bunu kabul edip, pozitife döndüreceksiniz ya da kahrolup kaybolacaksınız. Ben bunu pozitife döndürmeyi başardım. Yoksa başka türlü ayakta duramazdım. Bunlar her futbolcunun başına gelebilir. Ben Bursaspor’u seviyorum ve elimden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışıyorum. Görev verilen her yende en iyisini yapma uğraşındayım” diye konuştu.

Bize değer katıyor

Şenol Hoca’dan da övgüyle bahseden Şamil, “Hocamızın duruşu takımın kimliğine yansıyor. Bunu zaten herkes fark ediyor. Tecrübe li ve kaliteli bir isim. Biz de bu yönde kendimizi geliştiriyoruz. Ondan öğrenecek çok şeyimiz var. Bir teknik adam, takım için çok önemlidir. Şenol Hoca’da bunu her zaman bize hissettiriyor” dedi.

Kimse rahata kaçamıyor

Şamil son dönemlerde stoperde oynamasıyla ilgili olarak “Serdar’ın sakatlığının ardından savunmada görev yaptım. Takımın bütün mevkilerinde iyi bir rekabet var. Tabii ki bu Bursaspor açısından oldukça iyi. Kimse rahata kaçamıyor. Herkes çalışmak zorunda. Çünkü gevşediğiniz vakit formanızı kaybedebiliyorsunuz” dedi.

Boş tribünlere herkes şaşırıyor

Tecrübeli futbolcu, Bursaspor’un sezon sonunda iyi yerde olacağını da belirterek, “Biz ilk yarıyı 5. sırada bitirdik. En kötü ihtimalle sezon sonunda 5. oluruz ama biz daha da yukarları hedefliyoruz. Üst sıralarda daha fazla çıkma amacındayız. Taraftarımız bizi yalnız bırakmasın. Boş tribünlere sadece biz değil Bursa’ya rakip olarak gelenler bile şaşırıyor. Bursaspor taraftarıyla güçlü bir takım. Ligin ikinci yarısında tribünlerin dolacağına inanmıyorum” şeklinde konuştu.

Taraftara hitap ettik

Ligin ilk yarısında en iyi futbolu Bursaspor’un oynadığını da ifade eden Şamil şunları söyledi: “Seyirciye hitap eden oyundu bizimkisi. Ancak istediğimiz sonuçlar olmadı. Son dakikalarda beraberlik golleri yedik. Eksiklerimizi gidermek için çalışmalarımızı yapıyoruz. İkinci yarı daha bir Bursaspor olacak. Bursaspor camiasına yakışanı yapmaya devam edeceğiz.”

Oynamayan oyuncu mutsuzdur

Şamil, son haftalarda forma şansı bulmasıyla ilgili olarak, “Futbolcu oynamak ister. Oynamazsanız mutsuz olursunuz. Düşüş gerçekleşir. Forma şansı bekliyoruz. Fırsat geldiği zaman iyi değerlendirmek istedim. Bende bu yönde çalıştım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X