Kahraman’lar dünyaya koşuyor!

Genç atletizm antrenörünün sporcularından Mert Çiçek, Özlem Kahraman, Ayşe Can ve Özge Kahraman Türkiye şampiyonalarında başarılı sonuçlara imza atarak Uluslar arası organizasyonlara katılma hakkını elde ettiler.

Kahraman’lar dünyaya koşuyor!

Yoğun çalışma döneminin ardından yarışma sezonuna başlamaya hazırlanan Bursalı sporcular, yorucu antrenmanların meyvelerini almayı planlıyor. Aslı Kahraman’ın antrenörlüğünde bu sezon başarılı sonuçlara imza atan Mert Çiçek, Özlem Kahraman, Ayşe Can ve Özge Kahraman uluslararası organizasyonlarda kürsüyü hedefliyor. 5-6 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilen Okullararası Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden başarılı sporcular seçmeleri geçerek 27 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Çin’in Wuhan kentinde yapılacak Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı.

MERT ÇİÇEK’TEN REKOR GELDİ

Aynı zamanda bu yarışlarda Mert Çiçek 3 adım atlamada elde ettiği 15.25’lik derecesiyle 15-19 Temmuz tarihleri arasında Kolombiya’da yapılacak Dünya Yıldızlar barajını da geçerek önemli bir başarıya imza attı. 

Mert Çiçek son olarak geçtiğimiz hafta Mersin’de yapılan Gençler Atletizm Ligi 1. kademe yarışlarında 15.55’lik atlayışıyla yıldızlar Türkiye rekorunun yeni sahibi olmayı başardı. Başarılı antrenörün bir diğer sporcusu Özlem Kahraman da başarılı derecelerinin ardından 16-19 Temmuz tarihleri arasında İsveç’te yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası’nda yarışma seçmelerine katılma hakkını elde etti. Aslı Kahraman’ın sporcuları başarılı sonuçlara imza atarken, altyapıda da önemli dereceler elde ediyor.

ALTYAPIDA DA BAŞARILI

2001 doğumlu Berk Deniz Çelen Türkiye’nin en hızlısı müsabakalarında 100 metrede 11.95’lik derecesiyle en hızlı sonuca imza atarken, 11 Haziran’da İstanbul’da yapılacak finalde ilk 8’e adını yazdırdı.

Yine aynı müsabakada 2002 doğumlu Zeynep Kuran finallerde Bursa’yı temsil etmeye hak kazandı. 2000 doğumlu Cevriye Eryenen, Veliye Alev, Kalender Mert Kaflı da Turkcell sponsorluğunda yapılan 16 Yaşaltı Salon Türkiye Şampiyonası’nda 60 metre engelli ve üç adım atlamada Türkiye şampiyonu olarak altyapı olimpik kamp kadrosuna dahil edildi. Sporcularının elde ettiği erecelerle gurur duyduğunu belirten Aslı Kahraman, “Çalışmalarımızda bizi destekleyip yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, elde edilen bu başarılar zor şartlar altında gerçekleşiyor. Bizim gibi amatör sporcularımızın maddi ve manevi desteği hak ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X