Kahramanlara veda

Hakkari Dağlıca, Mardin Nusaybin, Diyarbakır Hani ve Şırnak merkezde PKK’lılara karşı yürütülen operasyon ve terör saldırılarında önceki gün şehit olan 7 asker, dün memleketlerinde toprağa verildi.

Kahramanlara veda

Hani’deki jandarma karakoluna patlayıcı yüklü tankerle düzenlenen saldırıda “bomba” diye bağırarak arkadaşlarının hayatını kurtaran şehit Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, Giresun Espiye’de toprağa verildi. “Beni de askere alın” diye feryat eden şehidin sözlüsü Aylin Şenöz, cenazeye katılanları göz yaşlarına boğdu. Aynı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Uysal da memleketi Mersin Anamur’da defnedildi.

Mardin Nusaybin’de ise teröristler tarafından bir eve tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Kadir Demiryürek memleketi Adana’da, Nusaybin’de çatışırken yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman da memleketi Çorum Sungurlu’da defnedildi. Yine Nusaybin’de teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen Piyade Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen ise memleketi Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari Dağlıca’da PKK hedeflerinin ateş altına alınması sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Üsteğmen Onur İlkhan (27) da memleketi Eskişehir’de toprağa verilirken, Şırnak’taki çatışmada şehit edilen Uzman Çavuş Cihangir Can ise memleketi Mersin’de defnedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X