Kahramanlara veda

Hakkari Çukurca ve Mardin Derik’te PKK’lı teröristlerin bombalı ve silahlı saldırısında şehit olan 6 asker, dün memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Kahramanlara veda

Hakkari Çukurca’da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek, Kırşehir’de 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Aynı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak’ın (25) cenazesi de memleketi Yozgat Çekerek’te toprağa verildi. Baba Alim Koçak oğlunun tabutuna sarılarak, “Yavrum ben senin gözlerine doyamadım” diye gözyaşı döktü. Bekar olan şehit Koçak’ın 3 ay önce de bir çatışma sırasında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

Hakkari şehitlerinden Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün (24) Ordu Ünye’de yaşayan ailesi de DNA testi için Ankara’ya gitti. Şehidin kimliği DNA testi ile kesinleşecek. Kerim Örtücü’nün cenazesi bugün Ünye’de defnedilecek. 

KILIÇDAROĞLU ÇELENGİ İÇİN UYARI

Aynı saldırıda şehit edilen Uzman Çavuş Ali Daniyar (27) da gözyaşları arasında Antalya’da toprağa verildi. Aslen Konyalı olan ve uzun yıllardır Antalya’da yaşayan şehit babası Hasan Daniyar, oğlunun 15 gün önce izne gelip gittiğini belirterek, “Benim yiğidim gitti ama daha yiğitlerimiz var. Vatan sağ olsun” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenginin tabuttan uzak bir noktaya konulması nedeniyle CHP İl Başkanı Semih Esen, görevli komutanları uyardı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun uzağa konulan çelengi tabuta yakın noktaya getirildi. 

ÇORUM’DA ÇİFTE ACI

Mardin Derik’te teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen 2 askerden biri olan 9 yıllık astsubay Mustafa Ayna (29), memleketi Çorum Osmancık’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 27 yaşındaki eşi Nazlı Ayna ve kızı 3 yaşındaki Melek Naz Ayna, aile yakınları ve binlerce vatandaş törende gözyaşı döktü. Şehidin tabutuna sarılan eşi Nazlı Ayna, ‘Ciğerim yanıyor aşkım. Ağlamıyorum aşkım’ diyerek ağıt yaktı.

Mardin şehidi Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç (36) da memleketi Çorum’da 10 bin kişinin katıldığı törenle defnedildi. Şehidin eşi Gülay Erkoç (33) ile annesi Gülseren Erkoç (59), babaevinde helallik alınırken şehidin yüzüne son kez bakınca fedalık geçirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X