Kahveci’nin oğlu: Babam katledildi

Bilim ve siyaset adamı Adnan Kahveci, ölümünün 22. yılında İstanbul Kartal’daki mezarı başında anıldı.

Kahveci’nin oğlu: Babam katledildi

Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, ‘Bunun bir kaza olmadığını, babamın katledildiğini ben kanıtladım. Kimin yaptığını, yaptırdığını buldum’ dedi.

Kartal Belediyesi ve Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen törende Adnan Kahveci, eşi Füsun ve kızı Aslı Kahveci anıldı. Anma törenine Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, Adnan Kahveci’nin kardeşi Kenan Kahveci, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ile siyasi parti temsilcileri ve Adnan Kahveci’nin yakın dostları ile sevenleri katıldı.

‘KANITLADIM’

Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, ‘Adnan Kahveci bugün çocuklara ve gençlere anlatmamız gereken bir değer. O benim babam olmaktan öte halka mal olmuş bir insan. Bu sene, tüm senelerden daha anlamlı. Bunun bir kaza olmadığını, babamın katledildiğini ben kanıtladım. Kimin yaptığını, yaptırdığını buldum’ dedi. Ülkeyi yönetenlerin yayın yasağı koyarak konunun kapatıldığını savunan Kahveci, farklı ilişkiler olduğunu savundu. 

ŞÜPHELENDİREN KAZA

Adnan Kahveci, eşi ve iki çocuğu ile birlikte 5 Şubat 1993 tarihinde Bolu-Gerede yakınlarında trafik kazası geçirdi. Kazadan sadece 10 yaşındaki Cihan Kahveci kurtuldu. 

Kahveci’nin yeni yapılan otobanda ters yola girerek kaza yapması, çeşitli şüpheleri de beraberinde getirmişti. 2011 yılında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamına, dönemin Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin ‘şüpheli ölümü’ de dâhil edilmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X