Kaldırım işgali belediye meclisinde

İnegöl Belediyesi’nin 2015 yılı Şubat ayı Meclis toplantısına katılan bazı esnaf oda başkanları da katıldı.

Kaldırım işgali belediye meclisinde

SADULLAH ORGAN

 

Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ile Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya’nın da bulunduğu grup, çarşı içinde trafiğe kapalı alanlarda ve kaldırımın müsait olduğu yerlerde eski uygulamanın devam etmesini isteyen ve konunun Belediye Meclisi’nde tekrar görüşülmesini talep eden bir dilekçe sundular. 

Dilekçede, “Çıkacak sonucun halkımızı ve esnafımızı mağdur etmeyecek bir uygulama olmasını temenni ederiz” denildi. Meclis sırasında ve ardından, verilen dilekçeyle alakalı herhangi bir görüş bildiren olmadı.

OVA KORUMA SINIRLARI

Meclis toplantısında ayrıca, çevre düzeni kapsamında ova koruma sınırları içerisinde kalan mahallelerin meclis kararlarının İnegöl ile aynen uygulanmaya devam edilmesine karar verilmesi görüşüldü. Madde üzerinde bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yılların ihmallerini, 10 aydır oradaki insanlar ceremesini çekiyorlar. Kimseye yeni bir hak tanımıyoruz. Sadece mevcut durumu onaylıyoruz. İnegöl’ün sanayisinin gerekliliği kadar ovasının da, tarım alanlarının da korunması gerekliliği kaçınılmaz bir gerçek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X