Kaldırım işgaline Şubat’a kadar süre

İnegöl’deki kaldırım işgallerinin önlenmesine ilişkin Belediye Meclisi’nin onayından geçen karar, esnafa tebliğ edilmeye başlandı. Karar 2 Şubat 2015 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Kaldırım işgaline Şubat’a kadar süre

SADULLAH ORGAN

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin merkez mahallelerindeki cadde ve sokaklarda faaliyet gösteren esnafın yaya yolu işgallerinin, yayaların kullanımına engel olacak durumlar meydana getirdiğini ve şehir estetiğinin bozulmasına neden olduğunu söyledi. 

2 Şubat tarihinden itibaren uygulanacak kararın Zabıta Müdürlüğü’nce oluşturulan 8 ekip tarafından esnafa tebliğ edilmeye başlandığını kaydeden Aktaş, “3 bin adet tebligatın dağıtımı ekiplerimiz tarafından Ocak ayı sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.

KURALLARDAN BAZILARI

Bazı kuralları aktaran İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Trafiğe açık veya kapalı aranmaksızın sokak ve caddelerde yaya yolu üzerine teşhir, satış ve reklam amaçlı veya herhangi bir nedenle ürün veya malzeme çıkarılmayacaktır. Reklam amaçlı, tabela, flama, bayrak vb. malzemeler yaya yoluna veya yola konulmayacaktır. Dondurma dolabı, meşrubat dolabı, stand gibi unsurlar, işyeri sınırına çekilecek, kendi sınırı dışına taşmayacaktır. İşyerindeki sabit vitrin veya satış standı gibi elemanların çıkıntısı, işyeri sınırına çekilecektir. Paspas, süpürge, çöp tenekesi, duba gibi malzemeler, her ne amaçla olursa olsun yaya yolu veya yol üzerine konulmayacaktır. Bisiklet, motosiklet, araba gibi motorlu-motorsuz taşıtlar yaya yolu üzerine koyulmayacak, bunlar için tasarlanan park yerleri kullanılacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X