Kaliforniya’da orman yangını 10 can aldı

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen orman yangınlarında en az 10 kişi hayatını kaybetti; 100’den fazla kişi yaralandı. Yangınlarında bin 500’den fazla ev ve işyeri zarar gördü.

Kaliforniya’da orman yangını 10 can aldı

Sonoma County Bölge Şerifi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada üzüm bağları ve şarapçılık sektörüyle ünlü bölgede yedi kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Eyalet itfaiye servisi, Napa County’de iki kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Mendocino County’de de bir kişinin öldüğü ve en az iki kişinin de ağır yaralandığı belirtildi. California Valisi Jerry Brown yangınla daha rahat mücadele edilebilmesi için eyalette olağanüstü hal ilan etti. Son 24 saat içinde 38 bin hektarlık arazinin yandığı, 20 binden fazla insanın evlerinden tahliye edildiği, Santa Rosa kentinde iki hastanenin de boşaltıldığı gelen bilgiler arasında.Güçlü rüzgar ve yüksek hava sıcaklığının itfaiye görevlilerinin işini zorlaştırdığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X