Kaliteli proje çağrısı

Sanayi ve ticaret odalarını proje birimi kurma noktasında göreve çağıran Bakan Işık, Ar-Ge merkezlerinde bugüne kadar 10 milyar liranın üzerinde harcama yapıldığını vurguladı.

Kaliteli proje çağrısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin Ar-Ge’ye ayıracak kaynak sorunu bulunmadığını ancak kaliteli proje sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Işık, yaptığı açıklamada, 2008 yılından bu yana faaliyette olan Ar-Ge merkezi sayısının 232’ye ulaştığını belirterek, ”Hedefimiz 500 Ar-Ge merkezi. Bu konudaki gayretimiz sürüyor, her geçen gün Ar-Ge merkezlerimizin performansı yükseliyor. Şu anda Ar-Ge merkezlerimizde 21 binin üzerinde nitelikli istihdam var ve 10 binin üzerinde proje üzerinde çalışılıyor” dedi.

10 MİLYAR LİRA HARCANDI

Ar-Ge merkezlerinde bugüne kadar 10 milyar liranın üzerinde harcama gerçekleştirildiğini dile getiren Işık, böylece 180 milyar lira civarında ciro elde edildiğini ve 55 milyar lira dolayında da ihracat yapıldığını vurguladı. Türkiye’nin Ar-Ge’ye ayıracak kaynak sorunu bulunmadığını ancak proje kalitesi sıkıntısı yaşandığını anlatan Işık, sanayi ve ticaret odalarını proje birimi kurma noktasında göreve çağırdı.

OTOMOTİV YAN SANAYİ LİDER

Bakan Işık, İstanbul Sanayi Odası Haziran 2015 Raporunda yer alan ihracat sıralamasında ilk bin firma içinde yer alan işletmelerin 84’üne Ar-Ge merkezi belgesi verdiklerini, 4’ünün başvuru sürecinin de devam ettiğini kaydetti. Ar-Ge merkezlerinin sektörlere göre dağılımına da değinen Işık, 52 merkez ile bu alanda otomotiv yan sanayinin lider olduğunu söyledi. Bu sektörünün ardından, 16 merkez ile savunma sanayinin dikkati çektiğini dile getiren Işık, listenin 3’üncü sırasında 15 merkez ile yazılım, makine ve teçhizat imalatı ile bilişim, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörlerinin bulunduğunu bildirdi.

BURSA 36 AR-GE MERKEZİ İLE İKİNCİ

Ar-Ge merkezlerinin illere göre dağılımında 65 merkez ile İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ifade eden Işık, İstanbul’un ardından 36 Ar-Ge merkezi ile Bursa ve 27 Ar-Ge merkezi ile Ankara’nın geldiğini vurguladı. Işık, 232 Ar-Ge merkezinin 28 ile dağıldığını ancak gelecekte her ilde en az bir Ar-Ge merkezi olması yönünde çalıştıklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X