Kalkan balığının fiyatı el yakıyor

Karadeniz’de bu yıl az miktarda avlanan kalkan balığının kilogram fiyatı 100 liraya çıktı.

Kalkan balığının fiyatı el yakıyor

Bu sezon palamut ve hamsiden umduğunu bulamayan Karadenizli balıkçılar, diğer balık türlerinde de av miktarının az olmasından dolayı sezonun geri kalan bölümü için karamsar. Uzun yıllardır balıkçılık yapan Mert Kanal, sezonun iyi geçmediğini belirterek, palamut ve hamsinin az olması nedeniyle balıkçıların hayal kırıklığına uğradığını vurguladı.

Kanal, diğer balık türlerinde de geçen yıla kıyasla azalış olduğunu dile getirdi. Kalkan balığının fiyatının da az avlandığı için yükseldiğini dile getiren Kanal, ”Son günlerde biraz bollaşmasına rağmen fiyatları çok yüksek. Şu an kilogramı 100 liradan satılıyor. Belki bir hafta sonra 120 liraya çıkacak. Çünkü talep olmasına karşın avlanan balık miktarı çok az. Böyle devam ettiği sürece fiyatlar her geçen gün artacaktır. Keşke bol olsa ve herkes ucuza balık yiyebilse” dedi. Kanal, tezgahlara birkaç gündür hamsi gelmediğini, mezgit ve istavrit gibi balıklarda da av miktarının az olduğunu ifade ederek, ”Bu balıkların kilogram fiyatları 12-15 lira” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X